Tevékenységünk

Egyesületünk 2009 óta bejegyzett, nonprofit állatvédő szervezetként működik. Fő célunk a gazdátlan, sintértelepekre került, altatás előtt lévő golden és labrador retrieverek mentése: állatorvosi ellátásuk, megismerésük, átmeneti elhelyezésük, testi- és lelki rendbehozataluk után végleges gazdához adásuk.


Sokuk minimum középkorú, beteg, kétes múlttal rendelkező kutyus. Egy részüket sújtják a retrieverekre jellemző fajtabetegségek (például ízületi bántalmak vagy szemproblémák), sokukat idős korára dobta el magától gazdája, ezért azt kell mondanunk, ha távolról szemléljük őket, egyáltalán  nem tökéletesek. Azonban megszeretve, otthonunkba fogadva őket hamar rádöbbenünk, hogy még ha fülük kicsit csálé is, néhány foguk hiányzik, esetleg bicegősek vagy előéletükből adódóan kissé neveletlenebbek, nekünk ők a legszebbek és legjobbak.

Szeretnénk hinni, hogy örökbefogadóinkban megtaláljuk azokat a szerető embereket, akik – hozzánk hasonlóan – valamelyik védencünkben rálelnek a számukra legszebb és legjobb kutyára, akit utána családjukba fogadnak és kiről élete végéig gondoskodnak.

Természetesen mindig sokféle kutyánk van: aktívak és nyugodtabbak, sárgák, barnák, feketék, arany és krémszínűek. Vannak rövid- és hosszúszőrűek, fiatalabbak és idősebbek, több vagy éppen kevesebb foglalkozást igénylőek. Ezért mindig is hittük, hogy –  mivel a türelem jó kutyát terem-, aki határozott célokkal, időt, energiát rááldozva, intelligensen áll hozzá a kutyakereséshez, annak eredményesen tudunk segíteni abban, hogy megtalálja új családtagját. Nincsen menhelyünk, kutyáink ideiglenes befogadóknál, alkalmanként panzióban kerülnek elhelyezésre. Ez nagyban segíti, hogy alaposabban megismerhessük őket, viszont férőhelyeink számát limitálja. Mindenesetre védenceink végtelenül hálásak, hogy családi környezetben várhatnak a végleges gazdira, aki igyekszik minden igényükre odafigyelni.

 

Örökbe fogadható kutyáink itt találhatóak

Örökbefogadási feltételeinkről itt olvashatsz


Az évek során egyre több rendezvényen képviseljük egyesületünket, a retrievereket, illetve a kulturált kutyatartást. Rendszeres résztvevői vagyunk például a Gyerekszigetnek, amely minden júniusi hétvégén megrendezésre kerül a Hajógyári-szigeten, ahol sok-sok apró gyerekmancs simogathatja kutyáinkat, tanulhat tőlük és róluk, miközben kellemesen tölti családjával szabadidejét. Célunk a szemléletformálás, a felvilágosítás, legyen szó a kutyákkal való viselkedésről vagy a felelős állattartásról, melyek tudatosítását sosem lehet elég korán elkezdeni. Így globálisan is igyekszünk hozzájárulni ahhoz, hogy hazánkban a tudatos, felelős állattartás minél biztosabb alapokon nyugodhasson.

X