Gazdikeresők

Az alábbiakban a saját gondozásunkban lévő, végleges, jó gazdát kereső és frissen talált, eredeti gazdájukra is váró golden és labrador retrieverek vannak!

A kutyákkal kapcsolatban keress minket a +36 20 526 2703 telefonszámon, illetve az info@retrieverhelp.hu e-mail címen. Amennyiben telefonon elsőre nem vagyunk elérhetőek, elnézést kérünk, mivel mi magunk is dolgozunk, kutyázunk, előfordul, hogy nem sikerül mindez azonnal. Ezért kérjük az örökbefogadni vágyók türelmét, illetve amennyiben néhány próbálkozás után sem járnak sikerrel, érdemes az e-mail címre levelet írni, amire rövid időn belül mindig válaszolunk.

Minden, saját gondozásunkban lévő kutyának saját, külön topicja található a fórumon, ahol sorsuk folyamatosan nyomon követhető. Kutyáink számára családi környezetben keresünk gazdát, oltva, féreghajtva, chipezve és ivartalanítva, örökbefogadási nyilatkozat kitöltése mellett.

Szűrők:

FÜGE

Nem: kan
Kor: 9 éves
Szín: arany
Fajta: golden retriever keverék

Leírás: Füge 9 éves golden retriever keverék kan, aki Debrecenből, a gyepmesteri telepről került hozzánk, két társával együtt. Füge kedves, lelkes, cserfes, nagyon barátságos, mozgékony kutyácska, aki remek társ lenne valakinek. Barátaival, Latteval és Teddyvel jól kijön és nálunk más kutyákkal is konflikutsmentes volt a kapcsolata. Szívférgesség tesztje pozitív, kivizsgálása megtörtént, tünetmentes és mára az Immiticide kezelés derekán jár, rövidesen teljesen túl leszünk rajta. Így reményeink szerint ezt követően gyógyultan, a betegségből fellélegezve kerülhet majd végleges gazdihoz. Ivartalanított, oltott, chipes.

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Debreceni gyepmesteri telepről
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: szívférgesség

Jelenleg itt él: Őrbottyán

TAPPANCS

Nem: kan
Kor: 1,5 éves
Szín: fekete
Fajta: labrador retriever

Leírás: Tappancs kedves, lelkes, de korából adódóan kissé neveletlen, igazán aktív kutya. A foglalkozás viszont biztos sikert hozna nála, ha jó kezekbe kerülne és okos, szorgalmas nebuló válna belőle egy kutyaiskolán. Aktívan érdeklődik, mindent és egyszerre szeretne megcsinálni, mégis, gyermek társaságban figyelmes, óvatosabb, ügyes.
A PCR bőrféregre és szívféregre is pozitív, így szív UH és mellkas röntgen vár rá. Ivartalanítása megtörtént.

Státusz: gazdát-, ideiglenes befogadót egyaránt keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Füzesgyarmati gyepmesteri telep
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos: igen
Szobatiszta:
Ismert betegség: szívférgesség

Jelenleg itt él: Őrbottyán

BENJI

Nem: kan
Kor: 4 éves
Szín: arany
Fajta: golden retriever

Leírás: Benjivel gazdái nem foglalkoztak, így rendszeresen önsétáltatott, autók között, akár kamionok között rohangált rendszeresen. Szerencséjére helyi jóakarói megmentették és a gondozásunkba került. Benji kedves, mindenkivel jól kijön eddigi tapasztalataink alapján. A bezártságot, egyedüllétet nehezen viseli, minden vágya, hogy a gazdi mellett lehessen és kapjon egy kis figyelmet végre.

Nem szívférges, nem giardiás, ivartalanítása megtörtént.

Státusz: van gazdajelöltje

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazdától
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség:

Jelenleg itt él: Nyergesújfalu

BRÚNÓ

Nem: kan
Kor: 5 év
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever

Leírás: Brúnó életének első másfél évéről nem tudunk semmit. Korábbi gazdái gyepmesteri telepről fogadták örökbe még 2017 áprilisában. Brúnónak nyelőcső tágulata volt már akkor is, minek folytán az ételét rendszeresen visszaöklendezte. 18,5 kg-ra fogyott emiatt, és sajnos láncra is került a terület tisztán tartása miatt. A kutyus szomszédja kért segítséget neki és került először egy másik állatvédő szervezethez, kb. 1.5 évvel ezelőtt, majd a közelmúltban a Retriever Rescue gondozásába.
A kivizsgálása így először 1.5 éve kezdődött el, gondos ideiglenes gazdinál elérték, hogy etetőszékből etetve az étel benne maradt, a kondíciója pedig rendeződött. Mára 31 kg.
Naponta 2x eszik. Az etetőszékes etetést tökéletesen elsajátította. Örökbefogadás esetén új gazdájának ezt a széket vele együtt adjuk. Ebben etetés után még kb. 20 percet ül nyugalomban, ezzel biztosan lemegy a nyelőcsövén az étel. Ha iszik, akkor is két lábra kell emelni, vagy egy kicsit beleültetni a székbe, hogy ne öklendezze vissza, amit megivott. Befogadója tapasztalata alapján, ha az evés után jut idő rövid sétára vinni, akkor a visszaöklendezés egyáltalán nem jelentkezik. Korábbi gyógyszereit sikeresen elhagytuk a közelmúltbeli kivizsgálás alapján, így most nem áll gyógyszeres kezelés alatt. Nyelőcső tágulata ismételten kivizsgálásra került, állapotában nincsen változás. Szívférgesség tesztje negatív. Rendszeresen féreghajtva, szívféreg kezelve van.
Brúnó természete igazi labradort jellemez. :) Nagyon szereti az embereket, gyerekeket, nőket, férfiakat. Játékos és bújós. Alap vezényszavakat ismeri (ül, fekszik, megáll, kérem). A kocsiban, és tömegközlekedéssel is nagyon szépen utazik és pórázon is szépen sétál. Nagyon jó az idegrendszere, nem ijed meg csattanástól, dörrenéstől, nem fél a tűzijátéktól és vihartól sem.
Kutyákkal jó a kapcsolata, a kerítésen túli ugatások sem érdeklik, de a pórázos találkozások alkalmán feszült lesz. Ezzel érdemes a továbbiakban foglalkozni. Ha rövid időt kap más kutyával az ismerkedésre, akkor eddigi tapasztaltaink alapján nincs gondja velük.
Brúnó egy igazi szeretetbomba, annyi szeretet ad, annyira ragaszkodik, annyira megpróbál megfelelni, alkalmazkodni, hogy az feledtet minden nehézséget.
Az evése miatt igényel többlet odafigyelést.

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Gazda lemondott róla
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen, de a pórázos találkozásokat feszülten veszi
Macskákkal kijön:
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: nyelőcső tágulat

Jelenleg itt él: Gyál

OSZKÁR

Nem: kan
Kor: 13 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever

Leírás:
Oszi ivartalanított, sárga labrador öregúr, aki korábban vakvezető kutya volt. Ízületeit az évek már eléggé megtépázták, de életkedvét cseppet sem.
Imádja az embereket, jól kijön a kutyákkal és a cicákkal, és jó labradorhoz illőn a mindene a pocakja és a simi kunyerálás.
Rozoga lábai miatt a lépcsők már leküzdhetetlen akadályt jelentenek számára. Mivel eddigi életét szoros kapcsolatban élte a gazdájával, ezért olyan helyet keresünk számára, ahol nem, vagy csak nagyon minimális időt kell egyedül töltenie. Sajnos hajlott korából adódóan előfordul, hogy alvás közben becsúsznak már balesetek…

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Baráthegyi Vakvezető Kutayiskola
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: kopott izületek

Jelenleg itt él: Budapest III. kerület

SONGOKU

Nem: kan
Kor: 2 éves
Szín: fekete
Fajta: labrador retriever

Leírás: Songoku-t Martfű környékén találták, ott a helyi önkormányzat kennelébe került, majd hozzánk, miután gazdája lemondott róla. Fiatal, energikus kutya, de azért képes megnyugodni is. Valószínűleg sokat kergethették szegényt, mert behívásnál még nagyon bizonytalanul közeledik, fél, hogy valami rossz fog történni vele. Első találkozásra kifejezetten okos kutyának tűnik, bárki számára kiváló választás lehet, akinek van ideje és energiája mindenre megtanítani Songokut, amit csak egy kutyának tudni illik.
Szívféreg tesztje negatív lett, oltásait rendeztük, így akár rögtön el is költözhetne tőlünk.

Státusz: gazdát-, ideiglenes befogadót egyaránt keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Martfű
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön:
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség:

Jelenleg itt él: Őrbottyán

SZELLŐ

Nem: szuka
Kor: 2-3 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Érkezett gondozásunkba egy kutyácska, akinek gazdája elhunyt, az örökösök pedig nem tudtak gondoskodni róla…
Kutyánk a Szellő nevet kapta, mert olyan a mindennapi létben egyelőre, mint egy lágy szellő… próbál úgy tenni, hogy alig vegyék észre, mintha ő ott sem lenne.
Megszokott kertjén belül barátságos volt, kedves, de onnan kiszakítva, úgy, hogy tán sosem volt rajta póráz és sosem foglalkoztak vele, már retteg, ledermedés messze nem akarja a világot. Szóval időre van szüksége, hogy újra magához térjen.
Szellő szukákkal élt együtt, elképzelésünk szerint nem ápol rossz viszonyt más kutyákkal, de még nem lehetett ennyi idő alatt "tesztelni".
Alap ellátását és vizsgálatait elvégeztük, azaz az évek óta chip, így oltás nélkül élő kutyát beoltottam, bechipeztem, kapott oltási könyvet. Szívférgesség tesztje pozitív, vérlaborja elmegy.
Giardia tesztje negatív, így a diszkrét fosás valószínűleg az eddigi remek tartás miatt van…
A héten ivartalanítva lesz.
Keresünk számára akár ideiglenes befogadót sok türelemmel… vagy végleges gazdát… akár…

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazdától
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: szívférgesség

Jelenleg itt él: Nyergesújfalu

MOLLY

Nem: szuka
Kor: 11 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Mollyt 1 éve mentettük, majd örökbe adtuk. Gazdája életkörülményeinek súlyos megváltozása miatt újra gazdit kell keresnünk számára. Molly 11 éves, nyugdíjas, mégis nagyon fitt, aktív kutyus, aki mindezek mellett kiegyensúlyozott lakásban és kertben is. Odabent szobatiszta, remekül elvan, nincs láb alatt, mégis próbál mindig ott lenni, ahol a gazdája, nagyon embercentrikus. Kint jól érzi magát, szívesen elbogarászik a kertben, akár csontot rágcsál vagy játszik. Nem ugatós, nem hangos. Betegségéről nem tudunk az időskori, átlagos ízületi kopáson túl, amelyre oda kell figyelni. Friss vérlabor eredménye elfogadható, szívférgesség tesztje negatív. Gyerekekkel végtelenül barátságos és kedves. Cicákkal közömbös. Más kutyákkal kijön, de a vele túl rámenős kutyákat kevésbé kedveli, számára az túl "sok".

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazdától
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: időskori ízületi kopás, amely jelenleg egyáltalán nem zavarja

Jelenleg itt él: Nyergesújfalu

PEPSY

Nem: kan
Kor: 9 éves
Szín: fekete
Fajta: labrador retriever

Leírás: Pepsy 9 éves labrador retriever kan, aki gazdától érkezett gondozásunkba. Sokat várakozott, hogy egy hely felszabaduljon számára és elhelyezése még most sem maradéktalanul megoldott, mivel ideiglenes befogadót keresnénk számára.
Pepsy kedves, nyugodt természetű kutya, aki eddigi ismereteink alapján a többiekkel is jól kijön.
Átesett az alapvető állatorvosi ellátáson, ivartalanítva lett, elvégeztük a szívférgesség tesztjét, ami sajnos pozitív lett, így most vérét PCR vizsgálatra küldjük, a kezelését és további kivizsgálását pedig elkezdjük.
Természetesen féreghajtót, bolha, kullancs elleni szereket is kap, ahogy hiányzó kombinált oltását is pótoljuk, így rövidesen teljesen menetkészen költözhetne végleges gazdihoz, vagy ha valaki csak átmenetileg segítené őt, akkor ideiglenes befogadóhoz.

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót egyaránt keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz:
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: szívférgesség

Jelenleg itt él: Nyergesújfalu

FRANCOIS

Nem: kan
Kor: 3 éves
Szín: krém
Fajta: golden retriever jellegű

Leírás: Francois fiatal, szemrevaló, golden retriever jellegű kutya. Pórázon szépen sétál, együttműködő, kissé visszahúzódó, megszeppent, de szeretgetéssel jól bátorítható és hamar barátokat szerez.
Más kutyákkal kijön, emberekkel barátságos.
Ivartalanítása megtörtént. Giardia tesztje negatív, mikrofilária, szívféreg szűrése pozitív. Szívférgesség kezelése megkezdődött, ami terveink szerint 3-4 héten belül befejeződik.

Státusz: van gazdajelöltje

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Csorvás gyepmesteri telep
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: szívférgesség

Jelenleg itt él: Őrbottyán

BOGYÓ

Nem: szuka
Kor: 7 éves
Szín: fekete
Fajta: labrador retriever jellegű

Leírás: Bogyónak állatvédők kértek segítséget a gazdásításban, miután már hosszabb ideje hánykolódott a nagyvilágban és épp elaltatni tervezte őt valaki. Bogyó kerekded formájú, zömök kutyahölgy, aki kenyérre kenhető az emberek simogató kezei között. Azonban szikrát kap, ha macskát lát, és azonnal eszébe jutnak ama borsos teendői, hogy megkergethesse őket. Kan kutyákkal jól kijön, a szuka kutyák között viszont válogat, nem mindenkivel volt harmonikus a viszonya. Mára jókedélyű, pórázon szépen sétál, odafigyelő, nyugodt kutyácska, de örömmel venne sétákat is a mindennapjai során. Ivartalanítva, oltva van már, giardia szűrése, és szívféreg szűrése negatív.

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Állatvédőktől (Debrecen környéke)
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön: kanokkal jól kijön, szukákkal válogat
Macskákkal kijön: legszívesebben megkergetné őket
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség:

Jelenleg itt él: Őrbottyán

BOLDI

Nem: kan
Kor: 7 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever

Leírás: Boldi 6-7 éves labrador retriever kan, aki a kalocsai menhelyről került a gondozásunkba.
Boldi hatalmas, közel 40 kilós, nem sovány labifiú, az igazi, szépséges zömök fajtából. Minden más kutyával remekül kijön, bár néha kicsit aktívan érdeklődik, de a rosszindulat szikrája sincs benne. A cicával közömbös volt lakáson belül.
Közepesen aktív, jókedvű, vidám kutyácska, aki mára túl van az ivartalanításon, alap ellátáson. Szívférgesség tesztje pozitív lett, ennek kivizsgálása folyamatban van, kezelése megkezdődött.

Státusz: van gazdajelöltje

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Kalocsai gyepmesteri telep
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta:
Ismert betegség: szívférgesség

Jelenleg itt él: Nyergesújfalu

BODZA

Nem: szuka
Kor: 3 éves
Szín: arany
Fajta: golden retriever

Leírás: Bodza kis növésú golden retriever szuka kutya, előéletéről nem sokat tudunk. Bal szemét valami sérülés érhette korábban, mert be volt fordulva a szemgödörbe, így el kellett távolítanunk.
Bodza kedves, de bizonytalan kutya, egyelőre még fél a póráztól, az emberektől, a kutyáktól. Megismerése folyamatban van.

Szívféreg-, mikrofilária-, giardia tesztjei szerencsére negatívak.

Státusz: gazdát-, ideiglenes befogadót egyaránt keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz:
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön:
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség:

Jelenleg itt él: Nyergesújfalu

FREDDY

Nem: kan
Kor: 3 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever

Leírás: Freddy csúnya sérülésekkel, csontsoványan, kissé kiszáradva érkezett hozzánk, meggyötört, fáradt, de kedves, helyes kutyus. Szívférgesség tesztje pozitív lett, amire kezelése megkezdődött.
Freddy minden nehézség, fájdalom ellenére, ami az elmúlt időszakban érte őt, nem vesztette el a világba és emberekbe vetett hitét. Kedves, okos, jól tanuló, alkalmazkodó kutya. A sebei már most sokat gyógyultak, a napi rutint megtanulta és jól alkalmazkodik, így a családba való beilleszkedés sem okoz majd számára gondot. Más kutyákkal jól kijön, kanokkal, szukákkal egyaránt. Emberbarát, gyerekekkel is kedves. Macskával közömbös.

Státusz: van gazdajelöltje

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Kiskunfélegyháza, gazdától
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: szívférgesség

Jelenleg itt él: Budapest

DENIS

Nem: kan
Kor: 3 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever jellegű

Leírás: Denis fiatal, energikus, nevelést és kutyaiskolát igénylő típusú kutya. Pórázzal nincs gondja, ám séta során még húz, tanítani kell őt. Minden élőlény érdekli, viszont macskákra vadászna. A többi kutyával nem mindig jön ki, egyelőre leginkább egyedüli kutyaként tudnánk őt elképzelni.
Aktív életet élő családját keresi elsősorban, aktivitása, vehemenciája miatt kisgyerek mellé nem ajánljuk.
Ivartalanítva van, kombinált és veszettség oltással rendelkezik. Giardia szűrése, és mikrofilária, szívféreg szűrése negatív.

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Talált (Békés környéke)
Gyerekbarát: csak nagyobb gyerekekkel, kisgyerek mellé nem ajánljuk
Más kutyákkal kijön: válogat, egyelőre egyedüli kutyának ajánljuk
Macskákkal kijön: nem
Játékos: igen, nagyon
Szobatiszta:
Ismert betegség: nincs

Jelenleg itt él: Őrbottyán

HÁDÉSZ

Nem: kan
Kor: 3 év körüli
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever

Leírás: Hádész Mátészalkán élt, első gazdája meghalt, a mostani pedig költözni kényszerült és Hádészt nem tudta magával vinni. Impozáns kutya, de eddigi életében nem sok foglalkozásban lehetett része, ami meg is látszik viselkedésén. Pórázon húz, a kennelben jelenleg elég feszült, nem tetszik neki, hogy kevés idő jut rá. Ugyanakkor korábbi helyén gyerekekkel és kutyákkal élt együtt, így egy következetes, határozott gazda mellett kiváló társ lehet belőle.
Szívféreg tesztje pozitív lett, ennek alaposabb kivizsgálását elkezdtük. Ivartalanítása megtörtént.

Státusz: gazdát-, ideiglenes befogadót egyaránt keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazdától
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön:
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: szívférgesség

Jelenleg itt él: Őrbottyán

MAJA

Nem: szuka
Kor: 2 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever

Leírás: Maja fiatal kutyácska, akit már rövid élete alatt alaposan meggyötört a sors. Láncon élt, mégis az a vád érte, hogy csirkéket gyilkolt az udvaron, ezért elaltatni akarták. Ekkor került a Retriever Rescue-hoz. Maja eleinte nagyon megtört és félénk volt, alig alakított ki kapcsolatot, rossz volt az étvágya, rosszak voltak a májértékei és szívférges is volt. Mára remekül és bármit megeszik, állapota nagyon sokat javult, szívférgesség kezelésébe belekezdtük, kisimult, kivirult, kedves mindenkivel, imádja az embereket, más kutyákat és velük hatalmasakat is játszik. Szívférgesség kezelése kb. 3-4 hét múlva fejeződik be, addig még nem aktív gazdikereső, de érdeklődőkkel addig is szívesen egyeztetünk róla. Maja mindkét könyöke diszpláziás, ami jelenleg számára nem okoz tüneteket, de a későbbiekben lehet, törődni kell majd vele.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazda által leadott
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: szívférgesség, könyökízületi diszplázia

Jelenleg itt él: Dunakeszi

MATYI

Nem: kan
Kor: 12 éves
Szín: arany
Fajta: golden retriever

Leírás: Matyi rengeteg kezeletlen sebbel, gyulladt bőrrel és fülekkel, törött foggal került gondozásunkba, ezen kívül mikrofiláriás és a gyorsteszt alapján szívférges. Vérlaborja vérfogyásról és gyulladásról árulkodik, további kivizsgálása megtörtént és hozzánk kerülése óta a sokféle gondja-bajából is szinte teljesen kikezeltük. Szívférgessége tünetmentes, mára túl van a szívultrahangon és mellkas röntgenen. Sebei begyógyultak, félig kitört fogát eltávolítottuk. Szívférgesség kezelése is elkezdődött, de ez persze még időt vesz igénybe.
Mindeközben megismertük Matyi alaptermészetét. Matyi nagyon kedves, végtelenül embercentrikus, lelkes, jó karban lévő kutyafiú, aki jól kijön más, vele barátságos kutyákkal, legyen az kan vagy szuka. Imádja az embereket, kicsiket, nagyokat egyaránt. Szobatiszta, alkalmazkodó, végtelenül jó természettel rendelkezik.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Tatai Civil Állatvédőkön keresztül gazdától
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos:
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: szívférgesség

Jelenleg itt él: Budapest III. kerület

JOHNNY

Nem: kan
Kor: 8 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever

Leírás: Johnny 8 éves sárga labi kan, akit altatás elől mentettünk. Hatalmas termetű, szép és jó kutya, bár még azért nevelésre szorul. Johnnyt csak, mint jegesmedve emlegetjük hatalmas mérete és hófehér, tömött bundája miatt. Közepesen nagy lendületével és lehengerlő modorával igazán jegesmacis. Johnny kijön mindenkivel, legyen az kicsi vagy nagy, azaz felnőtt vagy gyerek. A többi kutyával konfliktusmentes kapcsolata van, sem kanokkal, sem szukákkal nem ápol rossz viszonyt.
Szívférgesség tesztje pozitív, vizsgálati eredményei negatívak. Kezelése megkezdődött, ivartalanítása megtörtént.

Státusz: van gazdajelöltje

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazdától
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos:
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: szívférgesség

Jelenleg itt él: Nyergesújfalu

SZIKRA

Nem: kan
Kor: 3 év körüli
Szín: fekete
Fajta: labrador retriever

Leírás: Csongrádon élt egy tacskó társaságában, de a tacsi miatt folyamatosan konfliktusba kerültek, így végül Szikrának költöznie kellett. Kedves, kellemes természetű kutyát ismertünk meg benne. Kifejezetten emberközpontú, első találkozásra kutyákkal szemben is jóindulatú. Értelmes, figyelmes, apró termetű fiúcska, 20 kg körül van csak, így kifejezetten helytakarékos.
Szikra szívféreg tesztje pozitív lett, ennek alaposabb kivizsgálását elkezdtük. Ivartalanítása a napokban megtörténik.

Státusz: gazdát-, ideiglenes befogadót egyaránt keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Martfű
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön:
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség:

Jelenleg itt él: Őrbottyán

SÁRA

Nem: szuka
Kor: 12 év körüli
Szín: krém
Fajta: golden retriever

Leírás: Sára a váci gyepmesteri telepről került hozzánk, miután súlyos méhgyulladásos állapotban sürgősségi ivartalanításon esett át. Mára ebből felépült, azonban sajnos kiderült, hogy nem operálható hüvelydaganata van, ami folyamatos odafigyelést igényel.
Sára nagyon kedves, aranyos kutyus, mindenkivel kijön az eddigi tapasztalataink alapján. Lakásban lakik ideiglenes befogadójánál. Nyugodt, kiegyensúlyozott. Egészségi állapotát kordában tartjuk, de idősebb kora, krónikus betegsége miatt folyamatos odafigyelésre vágyik.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Váci Zöld Menedékből
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: hallása rossz, nem műthető hüvelydaganata van

Jelenleg itt él: Budapest III. kerület

APOLLÓ

Nem: kan
Kor: 2 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever jellegű

Leírás: Apolló fiatal kutyus, előélete nem ismert, gyepmesteri telepről érkezett. Emberekkel jól kijön, gyerekbarát, de nagy aktivitása miatt kisgyerekek mellett vigyázni kell vele. Nevelést, foglalkozást, odafigyelést igényel. Nagyon figyelmes, könnyen, gyorsan és jól tanul, hamar elsajátítja az alapvető és a nehezebb feladatokat is. Étellel, labdával egyaránt jól motiválható, vezethető. Szépen sétál, tud ülni, feküdni, odajönni, szemkontaktust felvenni. Macskákkal közömbös, de ha futnak előle, szereti megkergetni őket. Más kutyákkal kijön.
Giardia tesztje negatív, szívféreg tesztje pozitív. Ivartalanítása megtörtént. Szívférgesség kivizsgálása és kezelése megtörtént, jelenleg az Immiticide kezelés derekán jár, ennek befejezéséig nem gazdikereső.

Státusz: gyógyszeres kezelés alatt

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Füzesgyarmati gyepmesteri telep
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta:
Ismert betegség: szívférgesség

Jelenleg itt él: Nyergesújfalu

X