Gazdikeresők

Az alábbiakban a saját gondozásunkban lévő, végleges, jó gazdát kereső és frissen talált, eredeti gazdájukra is váró golden és labrador retrieverek vannak!

A kutyákkal kapcsolatban keress minket a +36 20 526 2703 telefonszámon, illetve az info@retrieverhelp.hu e-mail címen. Amennyiben telefonon elsőre nem vagyunk elérhetőek, elnézést kérünk, mivel mi magunk is dolgozunk, kutyázunk, előfordul, hogy nem sikerül mindez azonnal. Ezért kérjük az örökbefogadni vágyók türelmét, illetve amennyiben néhány próbálkozás után sem járnak sikerrel, érdemes az e-mail címre levelet írni, amire rövid időn belül mindig válaszolunk.

Minden, saját gondozásunkban lévő kutyának saját, külön topicja található a fórumon, ahol sorsuk folyamatosan nyomon követhető. Kutyáink számára családi környezetben keresünk gazdát, oltva, féreghajtva, chipezve és ivartalanítva, örökbefogadási nyilatkozat kitöltése mellett.

Szűrők:

MEX

Nem: kan
Kor: 3 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Iszonyatos állapotban, utcáról került a gondozásunkba Mex, aki most állatkórházi kezelésben részesül. Mex mindezt hősiesen tűri és minden elkövet a gyógyulásáért.

Státusz: van gazdajelöltje

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: talált
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön:
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség:

Jelenleg itt él: Dunaföldvár

ZEUSZ 4.

Nem: kan
Kor: 10 éves
Szín: fekete
Fajta: labrador retriever
Leírás: Zeusz 10 éves labrador retriever kan. Szombathelyről került a gondozásunkba, a helyi állatvédőkhöz gondatlan gazdától került. Még ott átesett az ivartalanításon, megkapta az oltásait. Orrán régi sérülés van, amely nem fáj számára, legfeljebb esztétikai jelentőségű. Zeusz nagyon embercentrikus kutya, ha teheti, a legtöbb időt a gazdi társaságában tölti. Lakásban mintakutyaként viselkedik. Más kutyákkal kijön, barátságos és problémamentes. Pórázon szépen közlekedik.

Státusz: van gazdajelöltje

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazdája elhagyta
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: valószínűleg igen
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: bőrférgesség, időskori gerincbántalmak, amelyek jól karbantarthatóak, fájdalmas térdízület, ami fájdalomcsillapítóra jól reagál, korábbi sérülés az orrán, amely nem zavarja

Jelenleg itt él: Budapest

ARMANDA

Nem: szuka
Kor: 7 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Armanda 7 éves labrador retriever szuka. Hosszú története van, korábbi örökbeadással, megszökéssel, gondatlan gazdival, aki sérülése miatt azonnal lemondott róla. Majd sok-sok betegeskedéssel és műtétek sorozatával, és újabb örökbeadással, ami szintén nem tartott 2 hónapnál tovább. Armanda sorsa méltatlan hozzá, ehhez a kedves, szeretetteljes, embercentrikus kutyához. Ő mindenkit szeret és mindenkiben bízik, ennek ellenére mégis oly sokan cserbenhagyták. Most keresi azt, a végleges és szerető gazdit, aki mellett ezt soha többet nem kell megtapasztalnia.
Hogy mi történt vele? Balesete miatt egyik könyöke súlyos sérülést szenvedett, járóképes, azonban járhat neki fájdalommal. Ezzel egy időben csípője és csánkja is sérült, a hosszas kezelés ellenére végül hátulsó lábát amputálni kellett. Armandát ez sem zavarja a nyugodt hétköznapokban, elfogadta a sorsát és így is boldog, szerethető kutyus. Nyilván nem ugyanolyan, mint minden társa, de a másság a legtöbbször nem a kutyák problémája, hanem az embereké. Elfogadással viszont Armanda is szívünkbe zárható és ezzel valaki egy fantatsztikus kutyát tudhat majd magáénak. Armanda hatalmas élniakarással bír, ami átsegítette őt a nehézségeken. Amy most családban él, ideiglenes befogadónál. Gyerekek, felnőttek veszik körbe, mindenféle kétlábúval a végtelenségig türelmes, megbízható, jól vezethető, maximálisan gyerekbiztos, óvatos, türelmes kutya.
Lakásban tökéletesen viselkedik, nagyon nyugodt, nem rombol, nem rosszalkodik, szobatiszta. Alapvető vezényszavakat tudja, pórázon szépen közlekedik, pacsikat örömmel oszt. :)
Más kutyákkal és cicákkal él, velük harmonikus a viszonya, új kutyák esetén viszont minden alkalommal türelmet és időt kell biztosítani neki az összeszokáshoz. Ez nála eleinte lobbanékony viselkedést vált ki, szereti hallatni a hangját, ilyenkor visít vagy csaholgat is. De az izgalmi állapota hamar kialszik és más kutyák mellett tud élni. A közvetlen kutyabarátaival pedig játszik, birkózik, futkos nagy örömmel.
Armanda olyan családot keres, ahol lakásban-házban élhet bentalvással. Nem szeretne sokat lépcsőzni. Örömmel lenne egyedüli kutya is, de a többi kutyával való viszonya is haromonizálható. Nem igényel nagy sétákat, de ha lehetősége van rá, bármikor elmegy egy körre választott gazdijával. Lábaival jelenleg nincs teendő, a rendszeres zöldkagyló kiegészítés fontos számára viszont.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazdától
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen, összeszoktatást igényelhet
Macskákkal kijön: igen, összeszoktatást igényelhet
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: kificamodott és megoperált könyök, kificamodott, konzervatívan kezelt csípő, törött, megoperált csánk, amely végül amputálva lett

Jelenleg itt él: Nyergesújfalu

CHOKI

Nem: szuka
Kor: 5 éves
Szín: barna
Fajta: labrador retriever
Leírás: Choki vagyis "Cho" egy csodaszép 5 éves csokibarna labrador lány. Gazdái életkörülményei megváltoztak, emiatt került egyesületünk gondozásába.
Igazán kedves kutyát ismerhettünk meg a személyében. Az emberekért rajong, jó labradorhoz illően a gyerekekért is, egyedül a macskákkal nem felhőtlen a viszonya, de ezt nézzük el neki. ;) A többi kutyával kicsit rámenős, a kisebb testűekkel nem igazán találja még a közös hangot, ezért szívesen lenne egyedüli kutya.
Lakásban kifogástalanul viselkedik, autózni is nagyon szeret.
A leendő gazdinak egy dologból kell sokat beszereznie, sípolós játékokból, ugyanis ezeket Cho imádja és egyre ügyesebben vissza is hozza őket imádott kétlábújának. Ideiglenes otthonában az ágyába gyűjtögeti őket. :)
Ideiglenes befogadójánál epilepszia tüneteit mutatta, emiatt gyógyszeres kezelését megkezdtük. Ivartalanításon is átesett, így várja végleges gazdik jelentkezését, örök mosollyal az arcán!

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazda adta le
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön:
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség:

Jelenleg itt él: Dunakeszi

MÁZLI

Nem: kan
Kor: 1.5 éves
Szín: arany
Fajta: golden retriever
Leírás: Mázli 1.5-2 éves golden retriever kan. Kedves, lelkes, aktív kutya, aki örömmel veszi a sétákat és sok foglalkozást. Okos, tanulékony kutya. Tud ülni, feküdni, pórázon közlekedni, hosszú pórázon behívható, figyelmes. Lány kutyákkal nagyszerűen kijön, a fiúkkal viszont hajlamos a kakaskodásra. Szívférgesség szűrése negatív, oltásait pótoltuk, ivartalanítva van.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazda adta le
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen, kanokkal domináns lehet
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: nincs

Jelenleg itt él: Nyergesújfalu

MOYRA

Nem: szuka
Kor: 5 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Moyra 5 év körüli labrador retriever szuka kutya, aki az egyeki gyepmesteri telepről került a gondozásunkba. A "bűne" "gazdája" szemében az volt, hogy nem volt jó területvédő… Moyra kedves, barátságos, együttműködő, amilyennek egy labradornak lennie kell. Hozzánk kerülését követően első lépésként új nevet kapott (korábban Fifinek hívták), majd kórházi ellátásban, vizsgálatokban részesülhet. Ezek során sajnos kiderült, hogy Moyra szívférges. További vizsgálatai és ivartalanítása folyamatban van.
Moyra ezt követően gazdát, ideiglenes befogadót keres.

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: egyeki gyepmesteri telepről
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön:
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: szívférgesség

Jelenleg itt él: Budapest

RONI

Nem: kan
Kor: 6 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever jellegű
Leírás: Roni 6 éves labrador jellegű kan kutya. Gazdája adta le a gyömrői menhelyre életkörülményei megváltozása miatt, innen került egyesületünk gondozásába.
Megismerése még csak most kezdődött, de amit már tudunk róla, hogy egy rutinos gazdi oldalán tudna leginkább kibontakozni. Kissé még neveletlen, a saját feje után menne, hiszen még sosem kellett senkivel sem együttműködnie. A megfelelő foglalkozás és esetleg kutyaiskola segítségével egész biztosan hamar be fog tudni illeszkedni az új családjába. Emberekkel elsőre bizalmatlan, nem tudhatjuk előző gazdája mennyire bánt vele kesztyűs kézzel, időre lesz szüksége, hogy teljesen elnyerje valaki a bizalmát, de ha ez sikerül, egész biztosan ő lesz a világ egyik legboldogabb és legragaszkodóbb kutyája.
Oltásait pótoltuk, farkaskörmeit eltávolították, ivartalaníttattuk, szívféreg szűrése negatív lett.
Roni mielőbb ideiglenes vagy végleges gazdit szeretne.

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazda adta le
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön:
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: nincs

Jelenleg itt él: Budapest

GOMBÓC 2.

Nem: kan
Kor: 2,5 éves
Szín: fekete
Fajta: labrador retriever
Leírás: Gombóc 2. fekete labrador retriever kan kutya, akit saját gazdáitól kellett megmenteni. Gombóc nem is olyan rég még rászolgált a nevére, mára viszont csont sovánnyá fogyott, a súlya 10 kg környékén van, lábra sem bír állni. Gombóc először jóakaróinak köszönhetően megszabadulhatott a pokolból, a Gödöllői gyepmesteri telepre került, onnan pedig egyenes út vezethetett hozzánk. Bár több idős, komoly anyagi ráfordítást igénylő kutya van jelenleg is a gondozásunkban és folyamatosan érkeznek hozzánk az új kutyák, de rá nem mondhattunk nemet…
Gombóc kritikus állapotban van, de ahogy ő, úgy mi sem adhatjuk fel és küzdünk ennek a bájos, kínok között is együttműködő, barátságos labrador fiúnak a felépüléséért. Ezt követően fogjuk tudni őt igazán elkezdeni megismerni.
Miután erőre kap, szeretne ideiglenes, vagy akár rögtön végleges gazdihoz költözni.
Addig is kérjük, hogy ha tehetitek, segítsétek Gombóc gyógyulását néhány forinttal!

Státusz: kórházi ellátás alatt, utána ideiglenes-, végleges gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazdától elkobzott
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön:
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség:

Jelenleg itt él: Dunaföldvár

MAZSI

Nem: kan
Kor: 2 éves
Szín: arany
Fajta: golden retriever jellegű
Leírás: Mazsi 2 éves golden retriever jellegű kan. Saját gazdája adta le, de korábban sem kaphatott sok foglalkozást. :( Mazsi kedves, mindenkivel barátságos, de nagyon félnék kutyus, akinek még sokat kell tanulnia. Ha türelmet, odafigyelést kap, akkor viszont nagyon hamar rendeződhet mindez, hogy teljes értékű családtaggá válhasson valahol. Oltott, ivartalanított, chipezett, szívférgességre szűrt. Gazdát, ideiglenes befogadót keres.

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazda adta le
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: nincs

Jelenleg itt él: Budapest

FIDO

Nem: kan
Kor: 7 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Fido 7 éves labrador retriever kan. Hatalmas, impozáns, nagyon szép labrador. Gazdája adta le, mert ennek az okos kutyának valószínűleg nem tudta megadni azt, amire számára szüksége lenne. Fido jól nevelt, szépen teljesíti az utasításokat, kérésre ül, fekszik, helyben marad, tökéletesen közlekedik pórázon, stabilan behívható és extra apportos. Jutalomfalattal jól motiválható. Más kutyákkal és macskákkal kijön. Vagány kutya, ezért gyakorlott és rátermett gazdát igényel. Gyerekekkel barátságos, jóindulatú, de nagy termete miatt nagyobbacska gyerek mellé javasoljuk inkább. Fido remek kutya aki keresi álmai gazdáját.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazdától
Gyerekbarát: nagyobb gyerekek mellett igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: nincs

Jelenleg itt él: Nyergesújfalu

FÜGE 2.

Nem: kan
Kor: 1,5 év
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Füge 1,5 éves labrador kan kutyus, egyesületünk legújabb gyümölcse. :) Kistelekről érkezett hozzánk, ahol előző gazdája nem foglalkozott vele, majd feleslegessé vált.
Nagyon lelkes, örökké mosolygós, érdeklődő kutyát ismerhettünk meg személyében. Kutyákkal rendkívül kedves az agressziót még hírből sem ismeri, csodás családi kutya válhat belőle. Igazi labrador, imád eső után sétálni….na nem a friss levegő, hanem a friss pocsolyák miatt amik nagy kedvencei! ;) Séták alatt jól behivható, bájos kis zömök kamasz.
Füge oltva, ivartalanítva várja végleges gazdija jelentkezését.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz:
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség:

Jelenleg itt él: Páty

SISSY

Nem: szuka
Kor: 1 év
Szín: fekete
Fajta: labrador retriever
Leírás: Sissy kb. 1 éves labrador retriever szuka, akit eredetileg gazdája adott le hozzánk Hódmezővásárhelyről, ismét gazdát keres. Sissy korának megfelelően nagyon energikus, szertelen, sok-sok foglalkozást igénylő kutya.
Könnyen tanul, viszont figyelmének összpontosításán még sokat kell dolgozni. Sissy mellé gyakorlott, határozott gazdit keresünk, aki naponta több órát is szívesen Sissy tanítására szán. Erősen ajánlott számára a rendszeres kutyaiskola, fizikai lefárasztás hosszú séták vagy gazdival való sport alkalmával. Sissy nagy energiája miatt felnőttek mellé ajánlott.
Sissy ivartalanítva, negatív szívférgességi teszttel keresi igazi karakán gazdiját.

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazda adta le
Gyerekbarát: igen, de vehemenciája miatt nem ajánlott kisgyermek mellé
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: nincs információ
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: nincs

Jelenleg itt él: Tiszasas

X