Gazdikeresők

Az alábbiakban a saját gondozásunkban lévő, végleges, jó gazdát kereső és frissen talált, eredeti gazdájukra is váró golden és labrador retrieverek vannak!

A kutyákkal kapcsolatban keress minket a +36 20 526 2703 telefonszámon, illetve az info@retrieverhelp.hu e-mail címen. Amennyiben telefonon elsőre nem vagyunk elérhetőek, elnézést kérünk, mivel mi magunk is dolgozunk, kutyázunk, előfordul, hogy nem sikerül mindez azonnal. Ezért kérjük az örökbefogadni vágyók türelmét, illetve amennyiben néhány próbálkozás után sem járnak sikerrel, érdemes az e-mail címre levelet írni, amire rövid időn belül mindig válaszolunk.

Minden, saját gondozásunkban lévő kutyának saját, külön topicja található a fórumon, ahol sorsuk folyamatosan nyomon követhető. Kutyáink számára családi környezetben keresünk gazdát, oltva, féreghajtva, chipezve és ivartalanítva, örökbefogadási nyilatkozat kitöltése mellett.

Szűrők:

MANDALA

Nem: szuka
Kor: 1 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Ezt a fiatal, labrador retriever jellegű ifjú hölgy egy lelketlen szaporítótól, a püspökladányi menhelyen keresztül jutott gondozásunkba.
Noha rendkívül fiatal, s szerencséjére alkalmatlan volt „tenyész”egyednek, ezért hamar hozzánk kerülhetett, mégis magán viselte a szaporítóktól érkező kutyák jellegzetes tüneteit: bátortalan és rendkívül félénk volt, híján mindenféle nevelésnek, szocializációnak. Szerencsére kiváló ideiglenes gazdához került, aki megkezdte a felkészítését, nevelését. Mandala néhány hét alatt megismerkedett a pórázon való séta alapjaival, az „ül!”, a „fekszik!” és a ”marad!” parancsszavak értelmével, a lakásban való helyes viselkedés és életvitel csínjával-bínjával. Nevelése során kiderült, hogy rendkívül eszes és tanulékony, s a rendszeres foglalkozások nem csak a viselkedésének, de az idegrendszerének is jót tettek. Már a benzines fűnyíróval történő kertápolást is rezzenéstelen arccal képes végig asszisztálni.
Kutyaiskolába is jár már, ahol szintén jól teljesít. Tökéletesen közlekedik láb mellett – ezt az utcán még gyakorolnia kell – s a helyben maradást is olyan jól elsajátította, hogy azt már forgalmasabb helyen is megbízhatóan végrehajtja.
Más kutyákkal jól kijön, macskákkal és kisgyerekekkel még nem találkozott ugyan, de valószínűtlen, hogy rájuk bármi veszélyt is jelentsen.
Egészségileg teljesen rendben van. Szívférgesség tesztje negatív volt, ivartalanítása megtörtént, az oltásai rendben vannak és persze már chipet is kapott.
Mandala olyan gazdáról álmodik, aki megérti és elfogadja, hogy védence – előéletéből fakadóan – az átlagosnál nagyobb türelmet és kitartást igényel, s csak lassabb tempóban válik tökéletes családtaggá. Aki képes számára ezt a szeretetet és megértést biztosítani, az egy végtelenül hálás és ragaszkodó társat kaphat cserébe. Szeretne olyan gazdit, akinél nem kell túl sok időt egyedül töltenie, hiszen társasági lény ő a javából és nagyon kötődik gazdijához.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: szaporító által menhelyre adott
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: nincs

Jelenleg itt él: Dunakeszi

DÖMPER 2.

Nem: kan
Kor: 2.5 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Dömper a saját gazdájától került hozzánk, akinek nem volt kellő ideje, hogy foglalkozzék fiatal barátunkkal. Noha ez az ifjú titán jobbára kertben élte eddigi életét, s ez némiképp meg is látszott a viselkedésén, az elmúlt hónapokban – köszönhetően hatalmas intelligenciájának és értő ideiglenes gazdájának – óriási léptekkel halad a szocializáció útján.
Mára már szépen, vezetőjére figyelve sétál pórázon, a városi forgalom zajaitól nem hagyja magát zavarni. Már többször járt kávéházban is, s bebizonyította, hogy a kutyabarát vendéglátóhelyek ideális négylábú vendége lehet belőle. A gyerekekkel türelmes, figyelmes, bármeddig simogatható és a nyúzást is jól tűri.
Más kutyákkal jól kijön, örömmel bocsátkozik velük játékba, ha teheti. A cicákkal olyan jó a kapcsolata, hogy még három rosszcsont macskakölyök sem tudta kihozni a béketűrésből. Sétái során találkozott már vadkacsákkal, így az is tudható róla, hogy nem egy kimondott vadászkutya. Nagyon szeret sétálni, s menet közben mindent alaposan, több oldalról is megszemlélni, megszaglászni.
Lakásban nagyon ügyesen közlekedik, nem rombol, nem pakol. A labik többségéhez hasonlóan ő is szeret kanapén szunyókálni.
Szívférgesség tesztje negatív volt, ivartalanítása megtörtént, oltásai rendezettek. A nyár elején diagnosztizált könyök diszpláziáját azóta sikeresen megműtötték, már a lábadozási időszakon is túljutott. Rövidesen sor kerül a második könyökének műtétjére is.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazdától
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: könyökízületi diszplázia, amelynek egyik oldali műtétje megtörtént már

Jelenleg itt él: Budapest

CÉZÁR

Nem: kan
Kor: 9 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Ez a gyönyörű, 9 év körüli, duplabundás labiuraság a csongrádi gyepmesteri telepről került a Retriever Rescue gondozásába. A telepre – ahol az elaltatás várt volna rá – saját „gazdája”, egy lelkiismeretlen szaporító adta le.
Cézár korát meghazudtoló fizikai állapotban van, úgy tűnik, nem fog rajta az idő. Lelkes, csodálatos mozgással rendelkező, arányos alkatú labrador fiú, aki kellőképpen aktív, de rendkívül megfontolt is egyben, így bátran ajánljuk őt olyan gazda-jelölt számára is, aki szívesen mozog, sétál együtt vele, s élvezi, ha kutyája alaposan megszimatol, megszemlél minden útjába kerülő fűszálat, bokrot, vakondtúrást, vagy más tereptárgyat.
Ez a megnyerő mosolyú fickó rendkívül embercentrikus, intelligens, bizalommal teli és barátságos eb, aki könnyen alkalmazkodik az új helyekhez és helyzetekhez, s aki a végtelenségig képes eltűrni az emberi szeretet irányába megnyilvánuló jeleit. Más kutyákkal kifejezetten jó kapcsolatokat ápol, ajánlható ezért második kutyaként is. Talán mondanunk sem kell, annyira természetes, hogy szobatiszta is. Lakásban nem rombol, nem rendezkedik.
Egészségügyileg már teljesen rendben van. A Retriever Fajtamentéshez kerülésekor ugyan még szív- és bőrférges volt, de kezelése megtörtént, s mára – az orvosi tesztek alapján – gyógyultnak nyilváníttatott. Ivartalanítva, chippel ellátva várja szerető gazdiját.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: szaporító adta le a csongrádi sintértelepre
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: valószínűleg igen
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: kikezelt szívférgesség – tünetmentes

Jelenleg itt él: Budapest

ZORRO

Nem: kan
Kor: 5 éves
Szín: fekete
Fajta: labrador retriever
Leírás: Zorro 5-6 éves labrador retriever kan. Rácalmáson kóborolt, állatvédők összeszedték, gazdája elajándékozta valahova, nem tart igényt rá.
Elhelyezése nem volt megoldott, így hozzánk került, egyelőre Dunaföldvárra, de mielőbb örömmel költözne onnan. Megismerése részünkről most kezdődik, remélhetőleg egy kedves, lelkes, jófej labit nyertünk vele. :)
Szívférgesség tesztje negatív. Ivartalanítása megtörtént. Minden rendben vele.

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: talált
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön:
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: nincs

Jelenleg itt él: Dunaföldvár

NELSON

Nem: kan
Kor: 8 éves
Szín: arany
Fajta: golden retriever
Leírás: Nelson pátyi gazdájától került a Retriever Rescue gondozásába, mivel eredeti lakhelyén – a rendszeres foglalkozás és kerítés hiányában – maga gondoskodott napi mozgásadagjáról, önsétáltatás formájában. Miután több alkalommal is lelkes állatbarátok segítségével jutott csak haza, gazdája végül belátta, hogy ez így nem mehet tovább, és lemondott róla a javunkra.
Noha Nelson barátunk előszeretettel bóklászott szűkebb pátriája területén, az alakján nem látszik nyoma a hosszú sétáknak. Mit szépítsük, Nelson bizony egy pocakos mackó. 47 kilója azonban már inkább veszélyes, semmint bájos, így ideiglenes gazdája szigorúan egészséges életmódra fogta, ami szolidabb kosztolásból és rendszeres testmozgásból áll. Alkata mindenesetre jól tükrözi belső tulajdonságait. Nelson egy végtelenül békés, nyugodt és szeretetreméltó kutyauraság. Felnőtt- és gyerekkorú kétlábúakkal kedves és figyelmes, attól biztos nem kell tartani, hogy a féktelen ugrabugrálással bárkit is ledöntene a lábáról. A falkába tartozó más kutyákkal jó viszonyt ápol, míg a séták során, a kerítések mögött acsarkodó kollégákat azzal kergeti az őrületbe, hogy egyszerűen semmibe veszi őket.
A sétákon a „lassan járj, tovább érsz” elvét követi, néha ellenőrizni is kell, hogy ott van-e még a póráz végén, olyan „laza” stílusban andalog a gazdi lába mellett. A lakásban szépen közlekedik, nem rombol, nem pakol, a szobatisztasággal sincs semmi gondja.
Nelson álomgazdija olyasvalaki lehet, aki nagy odafigyeléssel van négylábú barátja egészségi állapotára és szociális szükségleteire, aki biztosítja számára a rendszeres és közös sétákat, valamit az egészséges életmód minden más nélkülözhetetlen hozzávalóját. Nelson ezért cserébe mérhetetlen szeretet, odaadást és hűséget kínál új családja minden tagja számára.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazda által leadott
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: bőrpanaszok, száraz szem betegség (KCS)

Jelenleg itt él: Öskü

TITUSZ

Nem: kan
Kor: 10-11 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Titusz kb. 10-11 éves labrador retriever kan. Siralmas körülmények között volt kikötve egy lakatlan tanyán. A megye hatósági főállatorvosa kért számára segítséget tőlünk, akik a tulajdonos ellen eljárást indítottak. Titusznak sem háza, sem rendszeres napi betevője nem volt, csontsoványan került hozzánk, miután gazdája végre lemondott róla. Nagyon beteg volt. Hasmenés, emésztési gondok gyötörték, ízületei fájtak, gerince sajgott.
Mára rengeteget javult. Emésztése tökéletes, étvágya és életkedve határtalan. Gerince kevésbé fáj, persze kötött mozgása megmaradt, de ez az ő esetében már a korral jár. :) Szívférgességét kivizsgáltuk, sajnos nem maradéktalanul jó eredményeink vannak esetében, mivel szívét túl sok ideig érte már megterhelés ezügyben. Néha köhög, vízhajtót szed, azonban sem a köhögés, sem a szívférgesség, sem a gerincpanaszai nem akadályozzák abban, hogy dörzsölt vén rókaként, kétkanállal egye az életet, és a sok nélkülözés után ne élvezze a jót, amibe belecsöppent.
Hogy mi ez?
Családot kapott egy ideiglenes befogadó személyében. De szeretne sajátot, igazit!
Otthont kapott, fekhelyet kapott, de néha panaszkodik, hogy többekkel kell rajta osztoznia és mégis milyen jó lenne saját, ami az övé.
Tituszról kiderült, hogy egy igazi labradort nem tehet tönkre se lánc, se bántalmazás, sem nélkülözés. Titusz egy évtizednyi láncon való élet után is olyan, mint amilyennek egy LABRADORT a nagykönyvben leírnak: okos, kedves, emberközpontú. Imád játszani, kiegyensúlyozott. Gyerekbarát. Más kutyákkal jól kijön. Titusz olyan, mintha csak a tankönyvi ábrát kéne felvázolnunk a LARBADORról és máris mindenki tudhatja, Titusz egy tökéletes kutya.
Titusz élete és kilátásai bár rosszul indultak nálunk, néha mi sem reménykedtünk, hogy ebből a megfáradt testből újra kutyát lehet varázsolni és lelket lehelni belé, azonban az idő és gondoskodás meghozta az eredményét. Titusz kisimult, életvidám, jól karban tartható kutyává vált néhány hónap alatt. Gazdi, hol vagy? Gyere, fogadd örökbe Tituszt, aki ezt méltán megérdemli!

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz:láncról
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta:
Ismert betegség: gerincbántalmak, szívelégtelenség, szívférgesség

Jelenleg itt él: Nyergesújfalu

PANDORA

Nem: szuka
Kor: 8 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever jellegű
Leírás: Noha a Pandora név görögül azt jelenti, hogy „csupa ajándék”, a mi védencünk sorsa korábban egészen másképp alakult, mint azt neve sejtetné. Siralmas körülmények között élt egy tanyán, ahonnan végül is a megyei hatósági főállatorvos segítségével sikerült kimenekíteni. „Gazdája”, egy lelketlen szaporító rengeteget ellette szegényt, s ha Pandora épp nem aktuális kölykeit nevelte, egy másik kutyával együtt, kikötve, fedél nélkül sínylődött láncon.
Az elmúlt hónapokban, hála a szerető gondoskodásnak fizikailag és lelkileg is sokat javult. Pandoráról elmondható, hogy igazi kis szeretetgombóc, egy felnőttekkel és gyerekekkel egyaránt kedves, mosolygós, embercentrikus labilány. A többi kutyával jól kijön, így akár második kutyaként is gond nélkül örökbefogadható lenne. A macskákért nem rajong, így cicás házhoz nem ajánljuk.
Noha a tanyasi körülmények között nem volt alkalma szocializálódni, természetes intelligenciája révén gyorsan sajátítja el az új ismereteket, az együttélés szabályait, csínját-bínját. Mára egész jól sétál pórázon, a szobatisztaságával nincs gond. Korábbi, egészségtelen táplálása miatt kissé túlsúlyos volt, egy kis fogyókúra semmiképp nem árt neki, diétáját ideiglenes gazdája mellett már meg is kezdte.
Ez a lenyűgöző mosolyú, végtelenül kedves labilány szeretne végleges otthonra lelni, ahol egy szerető család igazi kedvence lehetne.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: konzott, rossz tartás miatt
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: kergeti őket
Játékos:
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: szívférgesség, kezelés alatt, tünetmentes

Jelenleg itt él: Budapest

ARMANDA

Nem: szuka
Kor: 6-7 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Armanda 6-7 éves labrador retriever szuka. Hosszú története van, korábbi örökbeadással, megszökéssel, gondatlan gazdival, aki sérülése miatt azonnal lemondott róla. Armanda elmúlt 9 hónapja a küzdelemről szólt, hogy lába használható, terhelhető formába kerüljön és mára kimondhatjuk, mindez sikerült! Armanda hatalmas élniakarással, végtelen türelemmel, együttműködéssel rendelkezik, ami elengedhetetlen volt gyógyulásához. Armanda családban él, ideiglenes befogadónál. Gyerekek, felnőttek veszik körbe, mindenféle kétlábúval a végtelenségig türelmes, megbízható, jól vezethető. Más kutyákkal és cicákkal él, velük harmonikus a viszonya, új kutyák esetén némi türelmet kell biztosítani neki az összeszokáshoz. Lakásban tökéletesen viselkedik, nagyon nyugodt, nem rombol, nem rosszalkodik, szobatiszta. Alapvető vezényszavakat tudja, pórázon szépen közlekedik, pacsikat örömmel oszt. :) Armanda olyan családot keres, ahol lakásban-házban élhet bentalvással. Örömmel lenne egyedüli kutya is, de a többi kutyával való viszonya is haromonizálható. Nem igényel nagy sétákat, de ha lehetősége van rá, bármikor elmegy egy körre választott gazdijával.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazdától
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: kificamodott és megoperált könyök, kificamodott, konzervatívan kezelt csípő, törött, megoperált csánk

Jelenleg itt él: Nyergesújfalu

JONNY

Nem: kan
Kor: 3 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Jonny 3 éves labrador retriever kan, akit saját gazdája adott le a csongrádi sintértelepre. Elszomorító az az állapot, hogy ma Magyarországon bárki, büntetlenül adhatja sintérkézre kutyáját, ahol aztán bármikor el is altathatják azt. Jonny szerencsére hozzánk kerülhetett és így élete megmenekült. Alapos kivizsgálás után betegségeit kezeltük, szívférgességből kigyógyulva, oltva, ivartalanítva, chipezve várja végleges gazdáját. Jonny nagyszerű kutya. Aktív, játékos, életvidám. Mindene a mozgás, az ugrálás, a szaladgálás, boldogan nyargalászik, játszik a többiekkel, hozza-viszi kedvenc labdáját. Imádja a vizet, amely iránti rajongását még egy vödörben is ki tudja élni. :) Gyerekbarát, nagy aktivitása miatt egész apró gyerekek mellett alapos nevelést követően és odafigyelés mellet lesz kellemes társ, amire viszont képes, hiszen lételeme, hogy megfeleljen választott EMBERÉNEK! Jonny együttműködő, nagyon okos kutya!

Státusz: van gazdajelöltje

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Csongrádi gyepmesteri telepről
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: érdeklődő
Játékos: igen
Szobatiszta:
Ismert betegség: szívférgességből gyógyult, negatív teszteredménnyel rendelkezik

Jelenleg itt él: Nyergesújfalu

ROCKY

Nem: kan
Kor: 5 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Rocky ötéves ivartalanított kan kutya, klasszikus szépségű labrador, impozáns termettel, gyönyörű mozgással. Hihetetlen állapotban került hozzánk Nógrád megyéből, mára teljesen helyrejött, szerencsére a sebei elmúltak, a szőre kinőtt és 1-2 apró heg emlékeztet csak a megpróbáltatásokra. Ez már őt egyáltalán nem zavarja és nincs vele teendő sem.
Rocky közepes aktivitású labifiú, labdázni szeret, gyerekekkel , felnőttekkel egyaránt jól kijön, kutyák többségével barátságos, néha kicsit tankként közeledik új barátaihoz. Pórázon bár szépen sétál, ha meglát egy másik kutyát akit nagyon megszeretne nézni, húz. Jutifalattal csodálatosan motiválható, az alap vezényszavakat ismeri. A vizet szereti és szívesen pancsol, úszik, és mivel az autós utak egyben jó élményt is jelentenek neki, lassan az autózással is megbarátkozik.
Problémamentes, egészséges….. igazi főnyeremény.
Jelenleg 2 másik kan és egy szuka kutyával lakik együtt- imád a hűvös házban heverészni, de a kertben is megtalálja a kedvenc zugait. Csak annyira őrzi a házat amennyire azt egy labradortól elvárhatjuk, nem rombol, nem garázdálkodik – tökéletes családi kutya.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Nógrád megyében talált
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: nincs

Jelenleg itt él: Páty

TOPI

Nem: szuka
Kor: 12 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Topi 12-13 év körüli labrador retriever lányka, aki korábban a békéscsabai menhely lakója volt. Örökbeadása után sokáig boldog élete volt, de gazdája életkörülményei megváltoztak, és végül Topit gazdája elhagyta, egy költözéskor nem vitte magával.
Korábban kinti kutyus volt, mostanra tökéletes lakáskutyává vált, amiből nem szívesen engedne. Elmúlt évei elég kevés foglalkozással telhettek, újra meg kellett tanulnia kapcsolatot teremteni az emberrel, mostanra viszont végtelenül rajong ideiglenes gazdijáért és családjáért. Imád hízelegni. Emberekkel, gyerekekkel, kutyákkal, macskákkal is jó a kapcsolata. A kopottas ízületei ellenére nagyon szeret sétálni. Ahogy kattan a póráz a nyakörvén, erőtől telve indul neki. A saját kis nyugdíjas tempójában szívesen megtesz hosszú távokat is. A napjait többségében pihenéssel tölti a házban, amit nagyon élvez. Összességében Topi egy alacsony mozgásigényű, nyugodt, kedves, nyugdíjas labrador hölgy, aki szívesen venné egy álom gazdi közelségét, szeretetét, simogatását az otthon hűsében, melegében.

Egészségileg korának megfelelő állapotban van. Ízületei kopottasak, ami miatt zöldkagyló kivonatot és szükség esetén fájdalomcsillapítót szed. Hallása kicsit rossz már, látása sem a legjobb, de ez őt egyáltalán nem zavarja. Friss vérlaborja nem mutatott kirívó problémát, az állatorvosi vizsgálat életét negatívan befolyásoló tüneteket nem jelzett, szívférgesség tesztje is negatív. Szóval szerkezetét és szervezetét figyelembe véve mondhatjuk, jó karban van. Oltásai rendezettek, parazitamentesítő szereket, féreghajtót, bolhaírtót természetesen kap/ott/ nálunk.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazda által leadott
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos:
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: csirkehús allergia, időskori ízületi bántalmak

Jelenleg itt él: Budapest

MELVIN

Nem: kan
Kor: 1 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Melvin fiatal, kb. 1 éves gyönyörű labrador retriever kan, aki Mezőhegyes környékén, a déli határvidéken csatangolt, chip és gazda nélkül. Különlegessége a vállán húzódó fekete folt :) A Retriever Rescue gondozásába került, kivizsgálása megtörtént, a zsáknyi bolhától megszabadítottuk, oltásait pótoltuk, ivartalanítottuk, chipeztük. Melvin kedves, barátságos kutya, aki emberekkel és más kutyákkal, cicákkal is jól kijön, de egyelőre még félénk, óvatosan közelít minden újdonsághoz, mint például gyerekek, fürdetés, fényképezőgép, vagy akár a száraz táp. Az autóban türelmesen, szépen utazik, de a pórázon történő közlekedést még szoknia kell. A labdát és játékokat nagyon szereti, egyre jobban értékeli a vele való foglalkozást és igényli a simogatást, a közös játékot.
Olyan felelős, gondos gazdát keres, aki türelemmel, sok szeretettel el tudja feledtetni Melvinnel eddigi életét, aki mellett kinyílhat és megmutathatja igaz labrador-jellemét.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: talált
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos: igen
Szobatiszta:
Ismert betegség: nincs

Jelenleg itt él: Budapest

MOLLY

Nem: szuka
Kor: 7 hónapos
Szín: arany
Fajta: golden retriever
Leírás:

Státusz: van gazdajelöltje, NEM aktív gazdakereső

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazda által leadott
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos: igen
Szobatiszta:
Ismert betegség: nincs

Jelenleg itt él: Budapest

ZELLER

Nem: kan
Kor: 3-4 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Zeller 3-4 éves labrador retriever jellegű kan kutya. A Paksi menhelyen élt eddig, nagyjából egész életét ott töltve sok-sok másik kutya között, feltételezhetően kevés emberi érintést kapott, legfeljebb az ellátása, tisztán tartása idejére találkozott emberrel. Ennek ellenére sikerült megőriznie életkedvét és most hatalmas ugródeszkát kapott egyesületünktől, hogy új életet kezdhessen.
Zeller igazán formás labifiú, nagyon puha, selymes szőrű, simogatnivaló kutyus. Pórázon jól vezethető, figyelmes. Több kutyával találkozott már, a szukákkal nagyszerűen kijött, új barátai között kan kutya még nem volt, de feltételezhetően velük is gondmentes viszony tud ápolni. Autóban szépen, együttműködően, fekve utazott a menhelyről az állatkórházig, majdnem el is aludt. Napról napra látszik, hogy javul önbizalma, újra bízik az emberben, elfogadja és kéri a simogatást.

Átesett az ivartalanításon, szívférgességre szűrt és negatív. Féreghajtóját, bolhaírtóját megkapta, oltásait rendezzük és szeretne költözni a kórházból.
Gazdát keres, az ő hiányában akár ideiglenes befogadót is.

Státusz: van gazdajelöltje

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Paksi menhelyről
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: nincs

Jelenleg itt él: Vácduka

PIHE

Nem: szuka
Kor: 3 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Ez a megnyerő mosolyú retriever kislány 3 éve alatt már annyi mindent átélt, mint más kutyák egész életük alatt sem. Korábbi gazdája menhelyről fogadta örökbe, de sajnos egy költözést követően, egy falkatárs agresszív zaklatása miatt kénytelen volt megválni tőle, s Pihe így kerülhetett gondozásunkba.
Szerencsére a megpróbáltatások ellenére Pihe megmaradt jókedélyű, vidám, szeretetéhes, bújós, de kellőképpen játékos labilánynak, aki egészen biztosan sokak szívét elrabolja majd.
Az alapvető vezényszavakat ismeri, azokat – nagy megfelelési vágytól hajtva – azonnal végre is hajtja. Séta közben élénken érdeklődik a látótérbe kerülő kutyatársak iránt, ilyenkor enyhén húz, így jelzi, szívesen ismerkedne velük. Kerítésen belül igazi házőrző: bájos hangon, de mértékletességet tanúsítva ugatja meg a fontosabb utcai eseményeket. Életének nagyobb részében lakásban élt, így előszeretettel választja fekhelyül a puhább bútorokat (kanapé, babzsák), de elfogadja, ha ez nincs engedélyezve számára. Persze titokban olyan otthonról álmodik, ahol a gazdi ezt nem tiltja neki. A lakásban természetszerűleg ügyesen közlekedik, nem rombol és szobatiszta is. Igazi kis szeretetgombóc, aki vég nélkül simogatható, dédelgethető, és ilyenkor még a pocakját is szívesen mutatja meg az őt kényeztetőnek. Labrador, tehát munkaköri kötelességének érzi, hogy ételt kunyeráljon. Azonban a legcsekélyebb sértődés nélkül veszi tudomásul, hogy ha nem kap semmit az asztaltól. A saját ételét nyugodt tempóban, nem habzsolva fogyasztja el. A jutalomfalatot még a gyerekek kezéből is nagy-nagy óvatossággal veszi ki. Az apró kétlábúakat egyébként is szereti, jól ki is jön velük.
Ugyancsak jól kijön a kutyafalka más tagjaival is, így akár második kutyának is szívesen ajánljuk, mintegy „társalkodónőként”. Macskával kellő odafigyeléssel, szisztematikus neveléssel összeszoktatható.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazda által leadott
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen-összeszoktatható
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: nincs

Jelenleg itt él: Veresegyház

DÖMÖTÖR

Nem: kan
Kor: 8-9 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Dömötör kb. 8-9 éves labrador retriever kan. A Retriever Rescue-hoz az utcáról került, ahova rejtélyes módon keveredett, ugyanis regisztrált gazdája elajándékozta, később pedig már nem tudta, kinek, nem is tartott iugényt rá. Így Dömötör idős korára árvává vált. Dömötör kedves, lelkes, figyelmes, nagyon érdeklődő, jutalomfalatokért rajongó, fiatalos labifiú. Ellátása megtörtént, oltást kapott, ivartalanítva lett. Végleges gazdáját keressük, ahol boldog, nyugdíjas korát leélheti. Rövidesen sokkal többet tudunk róla, addig is várja rajongótáborát, akik kezét elnyerheti és családjának tudhat majdan.

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: talált
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: valószínűleg igen
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: félszemű, szívférgesség

Jelenleg itt él: Nyergesújfalu

X