Gazdikeresők

Az alábbiakban a saját gondozásunkban lévő, végleges, jó gazdát kereső és frissen talált, eredeti gazdájukra is váró golden és labrador retrieverek vannak!

A kutyákkal kapcsolatban keress minket a +36 20 526 2703 telefonszámon, illetve az info@retrieverhelp.hu e-mail címen. Amennyiben telefonon elsőre nem vagyunk elérhetőek, elnézést kérünk, mivel mi magunk is dolgozunk, kutyázunk, előfordul, hogy nem sikerül mindez azonnal. Ezért kérjük az örökbefogadni vágyók türelmét, illetve amennyiben néhány próbálkozás után sem járnak sikerrel, érdemes az e-mail címre levelet írni, amire rövid időn belül mindig válaszolunk.

Minden, saját gondozásunkban lévő kutyának saját, külön topicja található a fórumon, ahol sorsuk folyamatosan nyomon követhető. Kutyáink számára családi környezetben keresünk gazdát, oltva, féreghajtva, chipezve és ivartalanítva, örökbefogadási nyilatkozat kitöltése mellett.

Szűrők:

KID

Nem: kan
Kor: 2 éves
Szín: arany
Fajta: golden retriever
leírás (jellem/küllem):

Státusz: van gazdajelöltje, nem aktív gazdakereső

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: talált, gazdája lemondott róla
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: nincs

Jelenleg itt él: Budapest

MANKA

Nem: szuka
Kor: 9 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Manka úgy tűnik, már megjárta a hadak útját. Szeretnénk, ha végre révbe érne, szerető, saját gazdát s otthont kaphatna. Manka kb. 9 éves labrador retriever szuka. Ebesen csatangolt, állatszerető emberek gondozásába került, előéletére is fény derült, szaporításra használták és évente nagyon sok kis labradornak kellett életet adnia. Majd eldobták, nem kellett többé… Manka a kihasználása ellenére is életvidám, bizalmas labilány maradt, aki mérhetetlenül kedves, szeretetteli, embercentrikus.. Más kutyákkal kijön, egy rövidke ismerkedés után, a mindennapok során simulékony, odafigyelő természet. Állatorvosi ellátása még folyamatban van, de vérlaborja megfelelő, szívférgesség tesztje negatív, ivartalanítása rövidesen megtörténik. Lábát meg kell vizsgálni, mert fájlalja, erről később tudunk többet mondani.

Státusz: van gazdajelöltje

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazda által leadott
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség:

Jelenleg itt él: Tárnok

PANDORA

Nem: szuka
Kor: 8 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever jellegű
Leírás: Noha a Pandora név görögül azt jelenti, hogy „csupa ajándék”, a mi védencünk sorsa korábban egészen másképp alakult, mint azt neve sejtetné. Siralmas körülmények között élt egy tanyán, ahonnan végül is a megyei hatósági főállatorvos segítségével sikerült kimenekíteni. „Gazdája”, egy lelketlen szaporító rengeteget ellette szegényt, s ha Pandora épp nem aktuális kölykeit nevelte, egy másik kutyával együtt, kikötve, fedél nélkül sínylődött láncon.
Az elmúlt hónapokban, hála a szerető gondoskodásnak fizikailag és lelkileg is sokat javult. Pandoráról elmondható, hogy igazi kis szeretetgombóc, egy felnőttekkel és gyerekekkel egyaránt kedves, mosolygós, embercentrikus labilány. A többi kutyával jól kijön, így akár második kutyaként is gond nélkül örökbefogadható lenne. A macskákért nem rajong, így cicás házhoz nem ajánljuk.
Noha a tanyasi körülmények között nem volt alkalma szocializálódni, természetes intelligenciája révén gyorsan sajátítja el az új ismereteket, az együttélés szabályait, csínját-bínját. Mára egész jól sétál pórázon, a szobatisztaságával nincs gond. Korábbi, egészségtelen táplálása miatt kissé túlsúlyos volt, egy kis fogyókúra semmiképp nem árt neki, diétáját ideiglenes gazdája mellett már meg is kezdte.
Ez a lenyűgöző mosolyú, végtelenül kedves labilány szeretne végleges otthonra lelni, ahol egy szerető család igazi kedvence lehetne.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: konzott, rossz tartás miatt
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: kergeti őket
Játékos:
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: szívférgesség, kezelés alatt, tünetmentes

Jelenleg itt él: Budapest

LUCIFER

Nem: kan
Kor: 8 éves
Szín: fekete
Fajta: labrador retriever
Leírás: Lucifer 8 éves ivartalanított labrador retriever kan, a szőre kicsit hosszabb, pont mint egy fekete golden.
Régebben a gondozásunkban volt, több csontműtéten esett át beteg lába miatt, de mára teljes értékűen és fájdalommentesen használja minden lábát – köszönet érte az első ideiglenesének.
Gazdához adtuk, azt hittük megtalálta az igazit, de a varázslat elmúlt, a gazdik kiszerettek belőle és Lucifernek költöznie kell. Ez már önmagában is elég lenne hogy megtörjön egy kutyus életkedve, de Lucifer nem ilyen. Ő optimistán tekint a világba, a pillanatnak él. Ha pórázon kell jönnie szépen fegyelmezetten jön, ha alkalmas terepen vagyunk és elengedem vidáman rohan. Természetesen legszívesebben a lakásban heverészik, de ha kint kell maradnia a kertben azt is elfogadja. Nem rombol, nem rág, nem ugrál, kedves illedelmes, nem tolakodó. Lucifer nagyon alkalmazkodó, embercentrikus, barátságos kutya. Jól kijön gyerekekkel, kicsikkel-nagyokkal egyaránt. Más kutyákkal általában barátságos viszonyt ápol, azonban a találkozókra figyelni kell. A macskákat kevésbé csípi, tengerimalac látogatásnál igen feszülten érdeklődött. Autózni szeret, úszni mérsékelten, labdázni rövid ideig. Mindennél jobban szeret kirándulni, rohangálni – hajlamos túlterhelni a hátsó műtött lábát- erre gazdinak kell majd odafigyelnie.
Lucifer tekintete elbűvölő, ha csibészkedik- mondjuk kiflit lop- azt is megbocsájtjuk neki.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazda által leadott
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: kergeti őket, összeszoktatható
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: korábbi sérülésből eredő sántaság, ami őt egyáltalán nem zavarja

Jelenleg itt él: Páty

GULLIVER

Nem: kan
Kor: 7 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Gulliver 7 év körüli labrador retriever kan, aki az Illatos úti gyepmesteri telepre került befogott kutyaként. Vélhetően baleset érte korábban, sebei szépen gyógyulnak.
Gulliver nagyon kiegyensúlyozott, kedves, embercentrikus kutya, aki szép szóra leül, hívásra visszajön, felkérésre a hátára veti magát és vakartatja a pocakját. Pórázon és anélkül is szépen közlekedik. Más kutyák társaságában elsőre zavarba jöhet, de kis segítséggel gyorsan feloldódik és jól kijön velük. Ideiglenes befogadójánál két másik kutya és egy nyuszi társaságában él teljesen problémamentesen. Nagyon szeret labdázni, szívesen hoz vissza minden eldobott játékot. Szobatiszta, lakásban nem rombol, szépen viselkedik egyedül is. Autóba kérésre beugrik és kiválóan utazik. Minden emberrel, legyen szó kicsikről vagy nagyokról, remekül kijön, örömmel gyűjti be mindenkitől a simiket és lelkesen kísérgeti mindenhová gazdáját. Akkor igazán boldog, ha az ember közvetlen közelében lehet, így mindenképp olyan családot keres, ahol sok időt tölthet a gazdival és teljes értékű családtag lehet kinti-benti kutyaként.

Státusz: van gazdajelöltje

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Illatos úti gyepmesteri telepről, befogott
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: összeszoktatható
Macskákkal kijön:
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség:

Jelenleg itt él: Vácduka

DÖMPER 2.

Nem: kan
Kor: 2.5 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Dömper 2.5 éves labrador retriever kan. Időhiány miatt semmit sem foglalkoztak vele korábban, amelynek meglett a következménye és Dömpi önállóan is nagyszerűen eltöltötte az időt a kertben. Hozzánk kerülve kiderült, megfelelő gazdi-kutya kapcsolat mellett Dömper álomkutya. Lakásban nagyszerűen elvan, minden más kutyával jól kijön, kiegyensúlyozott, nem rombol, ráadásul cicabarát is. Pórázon szépen sétál, a városi forgalom egyáltalán nem zavarja. Bár könyökízületi diszpláziája van, emellett természetét övező nagyszerű tulajdonságai mindent kompenzálnak és ezért meggyőződésünk, hogy valakinél csodálatos családi kutya lenne belőle. Két könyöke közül egyik műtétjén már átesett.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazdától
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: könyökízületi diszplázia, amelynek egyik oldali műtétje megtörtént már

Jelenleg itt él: Budapest

SWIFT

Nem: kan
Kor: 9 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Ezt a „késő középkorú”, ámde fiatalos jellemű labrador uraságot a gyömrői menhelyről vette pártfogásába a Retriever Rescue csapata. Gyömrőre a rendkívül rossz tartási körülményei miatt került – konkrétan elkobzás révén. Volt mindez idén májusban, amikor is egy csontsovány, bolha ekcémából adódóan kisebesedett bőrű, gyulladt fülű, ám mégis kiegyensúlyozott, emberekkel és állatokkal egyaránt barátságos és vidám kutyát fogadtunk védelmünkbe. Azóta fizikailag teljesen rendbejött, súlya normalizálódott, a hátán lévő sebek elmúltak, fülgyulladása is a múlté már. Szerencsére szívféreggel nem fertőzött.
Swiftről túlzások nélkül állítható, hogy mintakutya. Rendkívül érdeklődő, figyelmes, tanulékony. Az emberek társaságát mindennél jobban élvezi, de ha kell, problémamentesen elvan egyedül is. Pórázon kiválóan sétál, a kerítés mögött dühöngő kollégáktól nem hagyja zavartatni magát. Falkába gyorsan és gond nélkül illeszkedik be, a többi kutyával jól elvan, sőt, kifejezetten szerei a társaságukat. Pórázon eleinte kicsit kakaskodik, de ismerkedést követően jól kijön a többiekkel. A cicákkal még nem ápol felhőtlen viszonyt, de az összeszoktatás csak a gazdi elszántságán és türelmén múlna. Eddigi leghosszabb autóútja 2,5 óra volt, amit simán teljesített, igaz, nagyon boldog volt, hogy „ott vagyunk már”. A vihartól nem fél, akár játszani is képes kint az esőben.
Az apportírozásért közepesen lelkesedik, 4-5 kör után már szívesen befejezi, azonban nagy rajongója a finoman kivitelezett kötélhúzásos játéknak. A kifinomult ízlésére vall, hogy szereti a finom gyümölcsöket. Az alma, a ribizli és az egres is nagy kedvencei közé tartozik. S noha ez utóbbi kettőt közvetlenül a bokorról is el tudja fogyasztani, a kertben, a növényekben még véletlenül sem tesz kárt csemegézés közben.
Summa summárum, Swift egy álomgazdi álomkutyája lehetne, s mindennél jobban szeretne is lenni már.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gyömrői menhelyről
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos:
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: nincs

Jelenleg itt él: Veresegyház

DÖMÖTÖR

Nem: kan
Kor: 8-9 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Dömötör kb. 8-9 éves labrador retriever kan. A Retriever Rescue-hoz az utcáról került, ahova rejtélyes módon keveredett, ugyanis regisztrált gazdája elajándékozta, később pedig már nem tudta, kinek, nem is tartott iugényt rá. Így Dömötör idős korára árvává vált. Dömötör kedves, lelkes, figyelmes, nagyon érdeklődő, jutalomfalatokért rajongó, fiatalos labifiú. Ellátása megtörtént, oltást kapott, ivartalanítva lett. Végleges gazdáját keressük, ahol boldog, nyugdíjas korát leélheti. Rövidesen sokkal többet tudunk róla, addig is várja rajongótáborát, akik kezét elnyerheti és családjának tudhat majdan.

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: talált
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: valószínűleg igen
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: félszemű, szívférgesség

Jelenleg itt él: Budapest

TITUSZ

Nem: kan
Kor: 10-11 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Titusz kb. 10-11 éves labrador retriever kan. Siralmas körülmények között volt kikötve egy lakatlan tanyán. A megye hatósági főállatorvosa kért számára segítséget tőlünk, akik a tulajdonos ellen eljárást indítottak. Titusznak sem háza, sem rendszeres napi betevője nem volt, csontsoványan került hozzánk, miután gazdája végre lemondott róla. Nagyon beteg volt. Hasmenés, emésztési gondok gyötörték, ízületei fájtak, gerince sajgott.
Mára rengeteget javult. Emésztése tökéletes, étvágya és életkedve határtalan. Gerince kevésbé fáj, persze kötött mozgása megmaradt, de ez az ő esetében már a korral jár. :) Szívférgességét kivizsgáltuk, sajnos nem maradéktalanul jó eredményeink vannak esetében, mivel szívét túl sok ideig érte már megterhelés ezügyben. Néha köhög, vízhajtót szed, azonban sem a köhögés, sem a szívférgesség, sem a gerincpanaszai nem akadályozzák abban, hogy dörzsölt vén rókaként, kétkanállal egye az életet, és a sok nélkülözés után ne élvezze a jót, amibe belecsöppent.
Hogy mi ez?
Családot kapott egy ideiglenes befogadó személyében. De szeretne sajátot, igazit!
Otthont kapott, fekhelyet kapott, de néha panaszkodik, hogy többekkel kell rajta osztoznia és mégis milyen jó lenne saját, ami az övé.
Tituszról kiderült, hogy egy igazi labradort nem tehet tönkre se lánc, se bántalmazás, sem nélkülözés. Titusz egy évtizednyi láncon való élet után is olyan, mint amilyennek egy LABRADORT a nagykönyvben leírnak: okos, kedves, emberközpontú. Imád játszani, kiegyensúlyozott. Gyerekbarát. Más kutyákkal jól kijön. Titusz olyan, mintha csak a tankönyvi ábrát kéne felvázolnunk a LARBADORról és máris mindenki tudhatja, Titusz egy tökéletes kutya.
Titusz élete és kilátásai bár rosszul indultak nálunk, néha mi sem reménykedtünk, hogy ebből a megfáradt testből újra kutyát lehet varázsolni és lelket lehelni belé, azonban az idő és gondoskodás meghozta az eredményét. Titusz kisimult, életvidám, jól karban tartható kutyává vált néhány hónap alatt. Gazdi, hol vagy? Gyere, fogadd örökbe Tituszt, aki ezt méltán megérdemli!

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz:láncról
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta:
Ismert betegség: gerincbántalmak, szívelégtelenség, szívférgesség

Jelenleg itt él: Nyergesújfalu

MORRIS

Nem: kan
Kor: 7 hónapos
Szín: arany
Fajta: golden retriever keverék
leírás (jellem/küllem):

Státusz: van gazdajelöltje, nem aktív gazdakereső

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: talált
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: nincs

Jelenleg itt él: Budapest

MELVIN

Nem: kan
Kor: 1 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Melvin kb. 1 éves labrador retriever kan. Mezőhegyes környékén, a déli határvidéken csatangolt, se chipje, se aggódó gazdája nem volt, és sorsa kilátástalan volt az utcán. A Retriever Rescue gondozásába került, mostanra jó kezekben van. Kivizsgálása és ellátása elkezdődött, rövidesen mindennel rendben lesz. Melvin kedves, emberbarát kutyus, de egyelőre elég félénk, ezért türelmet, bátorítást kíván… nem is tudhatjuk, mi történhetett vele az utcán. Más kutyákkal jól kijön. A kedveskedést nagyon szereti és még inkább szeretne végleges, felelős, szerető gazdira lelni, aki mellett már semmilyen nélkülöznivalója nem lehet.

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: talált
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: nincs

Jelenleg itt él: Budapest

CÉZÁR

Nem: kan
Kor: 9 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Cézár 9 év körüli labrador retriever kan. Nem kevés nehézségen van már túl, ugyanis a csongrádi sintértelepre saját szaporító gazdája adta le. Ott altatás várt volna rá, szerencsére a Retriever Rescue-hoz kerülhetett. Átesett a kivizsgálásokon, ellátáson, ivartalanításon. Menet közben kiderült, szívférges. Mára túl van a komplex kezelésen és gyógyultnak tekinthető a betegségből. Cézár hősként viselte a hosszú és kockázatos kezelést, maximálisan együttműködő és jófej volt, mindenben segítette pártfogóit ebben.
Cézár lelkes, simulékony, értelmes kutya, aki korát meghazudtoló aktivitással bír, gyönyörű duplabundás labrador fiú, mozgása lenyűgöző. Más kutyákkal jól kijön, nagyon emberbarát, és most már ideiglenes befogadónál várja, hogy végül majd végleges gazdája lehessen. Örömmel sétál, örömmel vesz részt minden programban.
Ne habozz, jelentkezz, Cézár igazi főnyeremény!

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: szaporító adta le a csongrádi sintértelepre
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: valószínűleg igen
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: kikezelt szívférgesség – tünetmentes

Jelenleg itt él: Budapest

ROCCO

Nem: kan
Kor: 9 éves
Szín: arany
Fajta: golden retriever
Leírás: Rocco 9 éves golden retriever kan kutya. Idős néni gazdája volt, aki megromlott egészségi állapota miatt volt kénytelen megválni tőle. Rocco egész életét szeretetben élte, most pedig nagyon szomorú, hogy szerető gazdasszonya már nincs az életében.
Rocco kiegyensúlyozott, kedves, embercentrikus, szobatiszta kutya az elmondások szerint. Nagyon barátságos. A cicák egyáltalán nem érdeklik, kutyákkal alkalmanként tud dominánsabb lenni, de valószínűleg korábban kevesebbet találkozott más kutyákkal.
Nagyon jó karban van, minden további nélkül éveket tagadhatna le! Agilis, jól mozog, fiatalos karakter. Szív és hasi ultrahangon, szívférgesség teszten esett át és minden vizsgálata negatív. Vérlaborja megfelelő. Ivartalanítva lett, oltásai rendben vannak. Mielőbb szeretne végleges otthont találni.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazda által leadott
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön:
Macskákkal kijön:
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: nincs

Jelenleg itt él: Öskü

TOPI

Nem: szuka
Kor: 12 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Topi 12-13 év körüli labrador retriever lányka, aki korábban a békéscsabai menhely lakója volt. Örökbeadása után sokáig boldog élete volt, de gazdája életkörülményei megváltoztak, és végül Topit gazdája elhagyta, egy költözéskor nem vitte magával.
Korábban kinti kutyus volt, mostanra tökéletes lakáskutyává vált, amiből nem szívesen engedne. Elmúlt évei elég kevés foglalkozással telhettek, újra meg kellett tanulnia kapcsolatot teremteni az emberrel, mostanra viszont végtelenül rajong ideiglenes gazdijáért és családjáért. Imád hízelegni. Emberekkel, gyerekekkel, kutyákkal, macskákkal is jó a kapcsolata. A kopottas ízületei ellenére nagyon szeret sétálni. Ahogy kattan a póráz a nyakörvén, erőtől telve indul neki. A saját kis nyugdíjas tempójában szívesen megtesz hosszú távokat is. A napjait többségében pihenéssel tölti a házban, amit nagyon élvez. Összességében Topi egy alacsony mozgásigényű, nyugodt, kedves, nyugdíjas labrador hölgy, aki szívesen venné egy álom gazdi közelségét, szeretetét, simogatását az otthon hűsében, melegében.

Egészségileg korának megfelelő állapotban van. Ízületei kopottasak, ami miatt zöldkagyló kivonatot és szükség esetén fájdalomcsillapítót szed. Hallása kicsit rossz már, látása sem a legjobb, de ez őt egyáltalán nem zavarja. Friss vérlaborja nem mutatott kirívó problémát, az állatorvosi vizsgálat életét negatívan befolyásoló tüneteket nem jelzett, szívférgesség tesztje is negatív. Szóval szerkezetét és szervezetét figyelembe véve mondhatjuk, jó karban van. Oltásai rendezettek, parazitamentesítő szereket, féreghajtót, bolhaírtót természetesen kap/ott/ nálunk.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazda által leadott
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos:
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: csirkehús allergia, időskori ízületi bántalmak

Jelenleg itt él: Budapest

ARAMIS

Nem: kan
Kor: 3 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Aramis 3 éves labrador retriever jellegű kan kutya. A hírhedt miskolci gyepmesteri telepre került be korábban. Majd gazdához. Majd túl barátságos volt és nem elég jó házőrző, így a gazdája minden lelkiismeret furdalás nélkül visszavitte őt. :( A telep helyzetére és Aramis szomorú sorsára tekintettel vállaltuk őt és a hétvégén meg is érkezett hozzánk.
Aramis nagyon kedves, emberbarát, gyerekkompatibilis kutyaként került leírásra a telep önkéntesei által. Más kutyákkal náluk kijött, problémamentes, jó kutyának tartják. Részünkről megismerése most kezdődik, vizsgálatait elkezdtük, ivartalanítása folyamatban.
Jelenleg Dunaföldváron él, ellátását követően végleges gazdit vagy ideiglenes befogadót keres.

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Hajdúszoboszlói gyepmesteri telepről
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: szívférgesség, kezelés alatt

Jelenleg itt él: Dunaföldvár

PEPE

Nem: kan
Kor: 9 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever jellegű
Leírás: Pepe 9 éves labrador jellegű kan kutyus, akitől gazdája volt kénytelen megválni.
Korát meghazudtolóan aktív, fiatalos, tűzről pattant. Jól ismeri az alap vezényszavakat, gyorsan rájön, mit várnak tőle a kétlábúak. Pepe kedves, alkalmazkodó, igazi társas lény. Jól kijön más kutyákkal, szereti a társaságot. Látványosan dolgozik, és mindezért elég számára az emberi figyelem, szeretet és néhány jutalomfalat. Mindent megért és mindent meg lehet beszélni vele. Egyet nem szeretne, ha kizárnák a történésekből, ha nem lehetne a gazdi közelében. Méreteit tekintve igazi lakáskutya a maga nem túl magas és 25 kilós termetével.
Pepe mindemellett jó egészségnek örvend, remek kondiban van. Szívférgesség tesztje negatív, ivartalanítva adjuk örökbe.
Szeretne olyan otthonba költözni, ahol megfelelő mennyiségű foglakozásban részesülhet és kiélheti a labradorok ember közeli igényét.
Fegyelmezetten autózik, imádja a vizet. Kutyás sportokra kifejezetten alkalmas , futni , biciklizni, kirándulni is egy élmény vele.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazdától
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: nem
Játékos: igen
Szobatiszta:
Ismert betegség: kezelés alatt álló bőrférgesség, tünetet nem okoz, nem fertőző

Jelenleg itt él: Páty

NÉRÓ

Nem: kan
Kor: 1 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Néró 2016.08.25-én született ivartalanított kan, Kistelekről a gyepmesteri telepről került hozzánk, miután idős gazdái leadták oda. Néró egyí óriásbébi, hatalmas testben érzékeny lélekkel. Kedves, bájos, nagyon embercentrikus, alapvetően kiegyensúlyozott, de sok nevelést igényel még. Pórázon szépen sétál, más kutyákkal nem agresszív, alapvetően kijön, de tapasztalatlanságából adódóan jelenleg "fél". Ez a későbbiek során biztosan gyorsan oldódik és hamar átlendül a tapasztalatlanságán. Néró egészséges, ízületei nem terheltek a labradorok jellemző betegségeivel, szívférgesség tesztje negatív, ivartalanítva, oltva, chipezve, parazitamentesítve keres végleges új gazdát.

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: kisteleki gyepmesteri telepről
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos: igen
Szobatiszta:
Ismert betegség: nincs

Jelenleg itt él: Dunaföldvár

HUBA

Nem: kan
Kor: 3 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Huba 3 éves labrador retriever kan. Fiatal kora ellenére már meg kellett acéloznia szívét és idegzetét, hogy ne érje több sérülés, ne érezze kivetettnek és bántalmazottnak magát. Hubát gazdája "terápiás kutyának" vásárolta kisgyerekek mellé, azonban Huba csak adott és adott, végtelen kedves labi természetével mindent elkövetett, hogy megfeleljen a családban. Azonban nem kapott vissza semmit… nyugalmat, biztonságot, nevelést, ellenben a gyermekek vegzálták, bántották őt. Ez mély nyomokat hagyott Hubában, és traumatizált, extra érzékeny kutyaként érkezett meg hozzánk. Kb. 1 hét kellett neki, hogy megnyugodjon és megértse, most már minden jó és senki sem bántja őt. Huba, ha nem durván közelednek hozzá, bizalmas, kedves, imádja a simogatást, az őt szeretgetők nyakába hajtja a fejét és élvezi a figyelmet, kényeztetést, ami kijut neki. Megértő, türelmes gazdit keres. :)
Huba jól kijön más kutyákkal, nálunk kan kutyákkal is találkozott, közömbös viszonyt ápol velük jelenleg. Egészségi állapota megfelelő, nem tudunk krónikus betegségről nála, szívférgesség tesztje negatív, ivartalanítása megtörtént, oltásai, parazitamentesítése megtörtént. Mielőbb új gazdit keres. :)

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazda által leadott
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos: igen
Szobatiszta:
Ismert betegség: fülgyulladása kezelés alatt

Jelenleg itt él: Dunaföldvár

ROCKY

Nem: kan
Kor: 5 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Rocky ötéves ivartalanított kan kutya, klasszikus szépségű labrador, impozáns termettel, gyönyörű mozgással. Hihetetlen állapotban került hozzánk Nógrád megyéből, mára teljesen helyrejött, szerencsére a sebei elmúltak, a szőre kinőtt és 1-2 apró heg emlékeztet csak a megpróbáltatásokra. Ez már őt egyáltalán nem zavarja és nincs vele teendő sem.
Rocky közepes aktivitású labifiú, labdázni szeret, gyerekekkel , felnőttekkel egyaránt jól kijön, kutyák többségével barátságos, néha kicsit tankként közeledik új barátaihoz. Pórázon bár szépen sétál, ha meglát egy másik kutyát akit nagyon megszeretne nézni, húz. Jutifalattal csodálatosan motiválható, az alap vezényszavakat ismeri. A vizet szereti és szívesen pancsol, úszik, és mivel az autós utak egyben jó élményt is jelentenek neki, lassan az autózással is megbarátkozik.
Problémamentes, egészséges….. igazi főnyeremény.
Jelenleg 2 másik kan és egy szuka kutyával lakik együtt- imád a hűvös házban heverészni, de a kertben is megtalálja a kedvenc zugait. Csak annyira őrzi a házat amennyire azt egy labradortól elvárhatjuk, nem rombol, nem garázdálkodik – tökéletes családi kutya.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Nógrád megyében talált
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: nincs

Jelenleg itt él: Páty

HYPER

Nem: kan
Kor: 2 éves
Szín: fekete
Fajta: labrador retriever
Leírás: Hyper 2 év körüli labrador retriever kan. A hajdúszoboszlói gyepmesteri telepről került hozzánk, gazdája nem kereste. Hyper elég aktív, energikus kutyaként került hozzánk, de ennek legfőbb oka talán a korábbi foglalkozáshiány volt. Némi séta, mozgatás után egyre kiegyensúlyozottabb és szépen tanulja az alapvető viselkedési mintákat. Részünkről megismerése most kezdődik, de neveléssel, odafigyeléssel jó kutya válik majd belőle. Eddigi tapasztalataink szerint más kutyákkal jól kijön, nem rámenős, domináns a többiekkel. Emberekkel barátságos, a motivációján van még mit fejleszteni.

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Hajdúszoboszlói gyepmesteri telepről
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta:
Ismert betegség: szívférgesség

Jelenleg itt él: Nyergesújfalu

MANDALA

Nem: szuka
Kor: 1 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Mandala kb. 1 éves vagy fiatalabb labrador retriever jellegű szuka kutya. Szaporítók kutyája volt, akik a kezdetektől kihasználták volna és kölykök gyártására használták volna testét. Mandala viszont (szerencsére?) az első tüzelés után már üres maradt, így nem volt maradása az udvarban és a helyi állatvédők segítségével a Retriever Rescue gondozásába kerülhetett. Ellátása, megismerése most kezdődik, de sajnos azt már tudjuk, hogy nem bánhattak vele jól, nélkülöznie kellett a szeretetet, a gondos felnevelést és nevelést. Mandala félős. Bátorításra, türelemre szorul, cserébe remélhetőleg hamar kiegyensúlyozott és boldog családi kutya válhat belőle.

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: szaporító által menhelyre adott
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: nincs

Jelenleg itt él: Budapest

ARMANDA

Nem: szuka
Kor: 6 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Armandát korábban már örökbe adtuk, de megszökött és súlyos baleset érte. Gazdája nem vállalta ellátását, ezért visszavettük a gondozásunkba. Könyöke és csípője kificamodott, csánkja eltörött. Ezek műtéttel lettek gyógyítva. Most már túl van a hosszú állatkórházi lábadozáson és ideiglenes befogadónál él. Nagyon kedves, embercentrikus, barátságos kutya. Más kutyákkal jól kijön, mindenkivel össze tud barátkozni. Cicával is jól viselkedik már, de ha szaladnak, azért szívesen utánuk fut kicsit játékból. Gyerekekkel végtelenül türelmes, megbízható és nyugodt. Általános egészségi állapota, étvágya megfelelő.

Státusz: van gazdajelöltje

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazdától
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: kificamodott és megoperált könyök, kificamodott, konzervatívan kezelt csípő, törött, megoperált csánk

Jelenleg itt él: Nyergesújfalu

MIA

Nem: szuka
Kor: 1 éves
Szín: arany
Fajta: golden retriever
leírás (jellem/küllem):

Státusz: van gazdajelöltje, nem aktív gazdakereső

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: talált, gazdája lemondott róla
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: nincs

Jelenleg itt él: Budapest

DEBORA

Nem: szuka
Kor: 7 éves
Szín: krém
Fajta: golden retriever jellegű
leírás (jellem/küllem): Debora kb. 7 éves golden retriever mix szuka. Borzalmas állapotban került a Retriever Rescue gondozásába Debrecen környékéről. Emlődaganata volt, ez eltávolításra került. Szőre kopott, fénytelen és ritkás volt, fájdalmasan viszketeg, ami sok-sok kellemetlenséggel járt neki. A kivizsgálás, ellátás, törődés meghozta az eredményét, mára Debora ivartalanítva, rendbehozva várja a végleges gazdit. Szőre regenerációja nem megy egyik percről a másikra, de nagyon jó úton halad e téren is.
Debora félénk, visszafogott, alázatos kutya, akit lelkileg is meggyötört az élet. Türelmes, szerető, odafigyelő gazdit keres, akinél nyugalomra, otthonra lelhet.
Debora most másik kutyák mellett él, de ételre féltékeny, a kisebb testű kutyákkal dominánsan viselkedik. Ezért inkább javasoljuk őt egyedüli kutyának.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Debrecenben talált
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen, de hajlamos a dominanciára
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: bőrférgesség

Jelenleg itt él: Pomáz

JONNY

Nem: kan
Kor: 3 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Jonny 3 éves labrador retriever kan, akit saját gazdája adott le a csongrádi sintértelepre. Elszomorító az az állapot, hogy ma Magyarországon bárki, büntetlenül adhatja sintérkézre kutyáját, ahol aztán bármikor el is altathatják azt. Jonny szerencsére hozzánk kerülhetett és így élete megmenekült. Azonban mindezzel még nincs túl a dolgok nehezén, sajnos szívférges. Kezelése már a második stádiumban van és reményeink szerint 1.5 hónap múlva teljesen meggyógyulhat. Jonny értelmes, aktív, kedves kutya, akinek minden vágya, hogy egyszer neki is saját családja lehessen! Más kutyákkal kijön. Emberekkel nagyon barátságos. A mindennapok során együttműködő. Oltva, ivartalanítva, chipezve várja végleges gazdiját a gyógyulását követően.

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Csongrádi gyepmesteri telepről
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: érdeklődő
Játékos:
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: szívférgesség, kezelés alatt

Jelenleg itt él: Dunaföldvár

X