Ideiglenes befogadás

Az ideiglenes befogadók Egyesületünk alappillérei, akiknél a mentett retrieverek sokszor életükben először megízlelhetik, milyen is családban élni, ahol elkezdhetik elsajátítani az együttélés szabályait, míg nem jelentkezik értük az álomgazdi. Mivel telephellyel nem rendelkezünk, mindig hatalmas szükségünk van felelős, megbízható, együttműködő ideiglenes gazdikra, hogy ne kelljen nemet mondanunk helyhiány miatt egy-egy bajbajutott retrieverre.

A Retriever Rescue-nál általában a mentett kutyák első körben egy az Egyesülettel partneri kapcsolatban álló állatkórházba kerülnek, ahol egészségügyi ellenőrzésen/felmérésen esnek át. Ennek nagyon nagy jelentősége van a befogadó család egészségének megóvása szempontjából is, ezért különösen nagy gondot fordítunk rá, hogy minél alaposabb kivizsgáláson és ellátáson essenek át a kutyáink. Így védenceink oltva, ivartalanítva, chipezve, szívféreg tesztelve, oltási könyvvel, általános állapotfelmérést követően kerülnek már ideiglenes gazdihoz.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy a mentett kutyák túlnyomó többsége nem élt eddigi életében lakásban, nincs városi forgalomhoz szokva, sok időt és türelmet igényelhet egy borzasztó körülmények közül érkezett kutyushoz vezető út megtalálása. Persze olyan kutyák is vannak, akik pillanatok alatt alkalmazkodnak minden újdonsághoz, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne a villamos, a rengeteg járókelő, stb.

A lehetőségeinkhez mérten minél több dologra próbáljuk a kutyákat tesztelni (pl. más kutyákkal való viszonyuk, aktivitásuk mértéke, szoba/kennel tisztaság, emberekhez való viszonya, mennyire félős, stb.) és ezek alapján a legmegfelelőbb ideiglenes, majd végleges gazdihoz adni őket. Persze még így is előfordulhatnak meglepetések, amikkel számolnia kell egy ideiglenes gazdinak.

A közös védencünk sikeres gazdisodásának érdekében a következőket kérjük az ideiglenes befogadóinktól:

  1. gazdijelöltekkel való találkozón/találkozókon aktív részvétel
  2. több gazdijelölt esetében a legideálisabb gazdi kiválasztásában való segítség
  3. ha szükséges, a kutya állatorvosi ellátásának intézése velünk együttműködve
  4. egy traumatizált kutya esetében a lelki rehabilitáció is az ideiglenes gazdi feladata – természetesen kutyás tapasztalattól függően, és természetesen mi is segítünk, együtt keressük egy-egy felmerülő kérdésre a megoldást
  5. kutyákról megkapó fotók készítése, hiszen az első, ami megragadja az érdeklődőket, az egy jó fénykép
  6. kutyákról frappáns leírás készítése, ebben való aktív közreműködés
  7. hírek, érdekességek, minél több információ megosztása a kutyusról a fórumunkon
  8. rendezvényeiken való részvétel az ideiglenesen befogadott kutyussal, hogy minél több érdeklődő találkozhasson vele, így még nagyobb esélyt adva a végleges gazdi megtalálásához

Ha a fentieket alaposan átgondoltad és szeretnél csatlakozni lelkes csapatunkhoz, hogy átmeneti otthont nyújthass egy gazdátlan retrievernek, hogy segíthess és közben kutyázhass, jelentkezz nálunk ideiglenes befogadónak az info@retrieverhelp.hu e-mail címen.

X