Szállítás

Védenceink hatalmas utat járnak be – átvitt értelemben és szó szerint is –, mielőtt végleges otthonukba költözhetnek.

Az ország minden részéről érkeznek hozzánk megkeresések, hogy egy kidobott, elhagyott retriever számára kérjenek segítséget. A kutyáink a velünk partneri kapcsolatban lévő állatkórházakba érkeznek először, ahol átesnek a szükséges állatorvosi kivizsgálásokon és ellátáson. Amint egészségük engedi, költözhetnek ideiglenes befogadókhoz, átmeneti otthonukba.

Ahogy látjátok, egy kutyus gazdisodásáig sok utazás szükséges. Egyesületünknek nincs autója, nincs sofőrje, így egy-egy eb utazásához létfontosságú egy olyan önkéntes csapat, akik a fuvarozásokban tudnak segíteni. Ehhez a kocsi mellett hasznos lehet egy kis kutyás rutin, hiszen a hozzánk kerülő kutyusok többsége még nem túl gyakorlott az autózásban. Emellett segítség, ha a biztonságos és szabályos autóztatáshoz vannak eszközeid (pl. box, biztonsági öv, kutya huzat, stb.).

Ha van olyan útvonal, amin rendszeresen megfordulsz, és szívesen vennél alkalomadtán egy retrievert úti társnak, akkor jelezd nekünk az info@retrieverhelp.hu címen. Ha nincs ilyen konkrét útvonal, de olykor szívesen látnál világot, utaznál egyet egy bájos védencünkkel, kérünk, akkor is jelentkezz nálunk a fenti e-mail címen.

Az épp aktuális fuvarokról tájékozódhatsz a facebook oldalunkon és a fórumunkon. Az itt megadott elérhetőségeken tudsz jelentkezni az adott fuvarra.

Nagyon szépen köszönjük, ha szerepet tudsz vállalni a retrieverek mentésében egy-egy fuvarral, ezzel is segítve őket egy új élet felé.

X