Mancs


Mancs 2016 márciusa óta van nálunk. Azóta talán két kezünk elég, hogy megszámoljuk, hány érdeklődő volt rá és egy is elég, ha azt meg kell, hány jöhetett az első érdeklődés után egyáltalán számításba neki. Találkozója örökbefogadóval pedig emlékeink szerint, összesen kettő volt a közel 1.5 év alatt…
Részben nem értjük mindezt, más részről meg persze értjük…

Mancs nem az a kutya, aki csak úgy leáll bárkivel, azonnal örök hűséget fogad és bárki a gazdája lehet. Mancs egy futó kalandra bárkivel barátságos, de valójában az Ő emberét keresi, aki bír kutyás rutinnal, odafigyel rá, szereti, de helyrerázza az agyát, ha szükséges. Mancsban van dominancia, van határozott elképzelése, kicsit makacs, hatalmas életművész és véleményünk szerint az egyik legintelligensebb kutyáink egyike.


Macska mellé abszolút nem való. Kutyákkal tud egy légtérben lenni, ahogy ez a korábbi fotókon is látszódik, de velük szemben sem kevés dominancia van benne. Összességében a legboldogabb és legharmonikusabb viszonyt akkor ápolná az Ő emberével, ha egyedüli kutya lehetne. Bizonyos feltételek és odafigyelés mellett persze második kutyaként is meg lehet próbálni, viszont mi egyedülinek szerencsésebbnek tartanánk.

Mancs tudna kerti kutya is lenni, azt sem sajnálná extrém módon, ha alkalmanként kennelben kéne kicsit laknia, hiszen most is ehhez szokott, ilyen tekintetben kicsit más, mint a többi védencünk. Természetesen e körülmények között különösen elengedhetetlen a napi foglalkozás számára. De tudni kell, Mancs álmai között nem elsődlegesen a kanapé lebeg, sokkal inkább az Ő embere, akit végre sajátjaként szerethet.


Mancs 2016 márciusa óta kisebb megszakítás mellett szinte folyamatosan panzióban él. Sajnos a panziós körülmények nem mindig teszik lehetővé a kellő foglalkozást, pedig a napi sétára, szeretetre hatalmas szüksége lenne. A kisebb csoda, hogy Mancs ennyi idő alatt is tud életvidám maradni és mindig kihasználni a pillanatnyi örömöket.

Azonban szeretnénk véget vetni ennek a panziós létnek, de ehhez meg kell találnunk Mancs emberét, aki bír kutyás rutinnal, csak őt akarja, csak őt szeretné és otthonába fogadná Mancsot.

X