Retriever Rescue

A Retriever Fajtamentés hivatalos fóruma

1% a Retriever Fajtamentésért: 18618066-1-11
Pontos idő: 2024.03.29. 09:44

Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Luca - van gazdajelöltje
#3HozzászólásElküldve: 2020.07.31. 09:20 
Offline

Csatlakozott: 2017.06.06. 17:03
Hozzászólások: 1980
Luca szerencsésen gazdisodott az elmúlt hetekben, új gazdijai sorait megosztom itt:

Vasárnap került hozzánk egy nagyon kedves ideiglenes befogadó pártól. Csupa szív, kedvesség ez a lányka. Imádja ha folyton simizzük. A szomszédokkal is megismerkedett, és mindenki nagyon szereti. Még szokjuk az új helyzetet, szagokat, látnivalókat, és nem utolsó sorban a kissé antiszoci macskát, Szamantát. Minden este sétálunk, így az éjszaka nyugodt alvással telik. Köszönjük hogy a gazdái lehetünk!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Luca - gazdát keres
#2HozzászólásElküldve: 2020.06.28. 18:45 
Offline

Csatlakozott: 2017.12.15. 18:22
Hozzászólások: 54
Lucát szerintünk „fentről” idi RR Manila (+2020.02.) segíthetett, hogy hozzánk kerüljön. Sok szerencsecsillag kellett ehhez a találkozáshoz ;) (pont jó helyen, pont jó időben lenni és telefonálni,  még egy balesetet is megúszni...) Bízunk benne ez a szerencse új családja megtalálásában is elkíséri.
Nelsont elvittük egy profi szépségterápiára Mórra, ahol találkozott önmagával a fali tükörben :lol: jót mosolyogtunk, mert új tűnt ebben a tükörben már érkezéskor is szebbnek látta magát mint az otthoniban ;) majd szinte egyszerre mondtuk lehet, hogy hiányzik neki egy új idi kutyus (közel 1,5 hónap után). Így várakozás közben megnéztük Luca megosztását, amit előző nap esete láttam meg. Átgondoltuk a munkarendünket és éltünk a véletlen lehetőségével. Érdeklődő üzenetet írtam Fruzsinak, aki azonnal vissza is hívott, hogy akkor jó, délután mehetünk is érte. Egész napos autózás (közel 300 km haza-kozmetikus-haza-Lucáért-haza) után vacsi időre (18 óra után) szerencsésen megérkeztünk otthonunkba.
Lucával a félig nyitott hátsó ülésen ismerkedtünk :) első lábaival az ölembe mászott és a folyamatos puszi osztogatást néha megszakította egy kis nézelődéssel, majd próbálkozott a vezetéssel is, csak foglalt volt az ülés és ráadásul én meg nem is engedtem előre -remélem ezt a csalódást hamar feldolgozza :) Mire hazaértünk fél kg-val biztos könnyebb lett, mert a kocsiban és rajtam maradt a bundája egy része ;)
A házba kézben kellett bevinni, nem mert bejönni. Vacsoráját is több részletben, simogatást kérve ette meg. Aztán a fáradtság miatt elég hamar csörgött mindenki pizsamája. Luca az én oldalamon fészkelte be magát az ágy mellett (ez a legvédettebb terület).

Érkezése óta eltel 2 hét sok-sok változást hozott Luca életében. 2-3 nap naponta mindig történik valami új, ami eddig még nem volt. Az első napok félénksége lassan enyhül. Ez alapján úgy gondoljuk, hogy fejlődőképes és egész gyorsan alkalmazkodik.
Felvette a napi ritmusunkat, felismeri, mikor megyünk dolgozni és mikor nem. Ha elmentünk mikor kell hazaérni, és ha késésben vagyunk minden a ház előtt elmenő autóhoz kimegy ellenőrizni.
Az autóba be-ki szállás még nem megy, de utazni, közben nézelődni szeret.
Kutyusunk napi szemkezelésénél már 2 nap után minden alkalommal ő is jelentkezik, szépen kivárja a sorát és a végén hatalmas örömmel legalább fél percig csámcsogja a halolaj kapszulát :P Saját goldinkkal egyébként inkább távolságtartónak mondható, mint haverkodónak.
Eleinte kicsit bátortalanul evett, több megszakítással. Most már megtapasztaltuk, hogy a DaDo-s halas táp a kutyakonzerv no és a házi húsleves a nyerő menü, ezeket szépen nyugodtan eszi.
Első héten többször is meglepődtünk, hogy teljesen váratlan helyzetben, a házban és az udvaron is megmorogta a saját kutyusunkat. Szerencsére mostanra erről sikerült leszoknia :)
Macskákkal való kapcsolata változékony. A saját kinti-benti cicánk a házban nem érdekli, de az udvaron néha-néha megkergeti. A figyelmeztetésre lelassít, néha már békén is hagyja. Az átmenő macskaforgalmat továbbra sem kedveli.
Az elmúlt pár napban megérkezett Luca hangja is ;) igazi dumcsizós csajszikává vált. Van amikor együtt ugatnak Nelsonnal (postást, motorost, másik kutyát...) és van amikor a település másik ugató kutyáival folytatnak eszmecserét. De jelzésre is használja a hangját, ha akar valamit (kimenni, bejönni, reggelit). Ugatás terén biztos, hogy sok még a tanulnivalója.
Sajnos a játékokkal nem játszik, szinte mindegyiket kikerüli. Alkalmanként még csak az udvaron futkározással sikerült kicsit átmozgatni.
Korához képest jó általános állapotban van. Szeret napozni és rövidebb távon szépen egyenletes kényelmes tempóban kocogni, -az elhaladó autóktól még tart- sietve sétálni, majd a hűs szobában sziesztázni.
Ivartalanítás utáni szőrcseréje gyorsan rendeződik :D ma megvolt az első fürdés és a fésűben, kefében alig maradt szőr. Az állandó simogattatás mellett ez a másik kedvenc tevékenysége.
Idegenekkel, gyerekekkel kijön, mindenkit levesz a lábáról :D Nagyon embercentrikus, imádja ha vele foglalkoznak, ha ő van a középpontban. Pacsival, bújással és most már csak (szerencsére) alkalmanként puszival hálálja meg. Sikeresen átalakította az örömében felugrálást a láb előtt simire elfekszem pozicióra :lol:
Nevére hallgat, ismeri a gyere ide kifejezést, tanulja az ül, fekszik, marad, helyedre szavak jelentését.
Luca egy biztonságot, nyugalmat megérdemlő, hálával viszonzó, imádnivaló, kedves kis szépség aki szívesen tanulja a boldog családi élet szabályait. :D


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Luca
#1HozzászólásElküldve: 2020.06.13. 21:35 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2013.10.11. 11:00
Hozzászólások: 4186
Luca 8 éves golden retriever jellegű szuka kutya, akivel gazdája lakásba költözött, de elmondása szerint nem viselte ezt jól Luca, emiatt vált meg tőle.
Kedves, jólelkű, de félénk, kisméretű kutyuska. A többi kutyával jól kijön.
Oltva, chipezve, ivartalanítva, negatív szívféreg teszttel keresi végleges otthonát.

Számlaszámunk: 10400140-50515653-53521002 (K&H)
Online adományozás: https://adjukossze.hu/kampany/retriever ... sulet-1082

Örökbefogadási protokollunk itt olvasható: http://retrieverhelp.hu/orokbefogadas-menete-az-rr-nel/

20/59-333-80 vagy 20/526-2703
info@retrieverhelp.hu

Luca képtára

Kép

_________________
RETRIEVER RESCUE FAJTAMENTŐ EGYESÜLET
1 % a Retriever Fajtamentésért: 18618066-1-11


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Regisztrált felhasználók: Google [Bot]


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség