Retriever Rescue

A Retriever Fajtamentés hivatalos fóruma

1% a Retriever Fajtamentésért: 18618066-1-11
Pontos idő: 2024.03.02. 11:29

Időzóna: UTC + 1 óra
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 10 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Tündér - van gazdajelöltje
#10HozzászólásElküldve: 2023.05.03. 17:35 
Offline

Csatlakozott: 2009.03.25. 10:31
Hozzászólások: 36221
Tündér a hétvégén Németországba költözött, partnerszervezetünk, a Retriever in Not vette őt át.

_________________
RETRIEVER RESCUE FAJTAMENTŐ EGYESÜLET
1 % a Retriever Fajtamentésért: 18618066-1-11


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Tündér - van gazdajelöltje
#9HozzászólásElküldve: 2023.03.30. 20:02 
Offline

Csatlakozott: 2018.03.21. 10:49
Hozzászólások: 39
Új és jó hír Tündér kapcsán: a mai (03.30) giardia tesztje negatív lett, így végre búcsút vehetünk ettől a kis gyomorbetegségtől. Most már teljes joggal és lendülettel mehet a kutyás közösségbe - ezen felbuzdulva ma meg is tettük az első látogatást egy közeli kutyafuttatóba. Iszonyatosan élvezte a dolgot. Sokat ugyanakkor nem maradtunk, mert figyelünk a szívférgességére is, nem akarjuk túlterhelni.
Jövő héten kap egy újabb kombinált oltást, aztán Húsvét után kezdheti a szívférgesség kúrát, reméljük hasonló lendülettel. Nagyon aranyos kutyus, hűséges, ragaszkodik hozzánk és most már a 6-7. utazásnál a kocsiba rakás sem akadály, simán beugrik utánunk a hátsó ülésre és élvezettel jön velünk az erdőbe sétálni!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Tündér - gazdát keres
#8HozzászólásElküldve: 2023.03.18. 09:23 
Offline

Csatlakozott: 2019.01.28. 21:28
Hozzászólások: 93
Tamáséknál sanyarú az "idisors"... ;)

Kép
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Tündér - gazdát keres
#7HozzászólásElküldve: 2023.03.18. 09:16 
Offline

Csatlakozott: 2018.03.21. 10:49
Hozzászólások: 39
Tündér lassan már végleg maga mögött hagyja a giardiát (ki kell várni még a kiürülési időt), így a sétáknál már óvatosan, de elkezdtük odaengedni kutyusokhoz. Nagyon várta már, hogy találkozhasson társaival, érződött, hogy frusztrálta, hogy nem mehet oda senkihez. Eddig nagyon szépen vizsgázott a kutyákkal való találkozásnál, semelyik kutyussal nem volt gond a találkozáskor. Tündér szépen futkosott velük, érdeklődött, szaglászott minden társával. Időnként ráadásul a gazdik még jobban is érdekelték, akiktől szépen bezsebelte a simiket és a mosolyokat.

Tündér napirendje szépen beállt, most már séták közben stabilan pisil, kakil, nem kell a kertbe "kicsapni őt" és imádkozni, hogy befelé bámulás helyett inkább végezze el gyorsan a dolgát...:)

A napjait kellemes regenerációban tölti, kedvenc helyén, a kanapén, ahova mindig visszamegy, egyfajta bázisként tekint rá. Tündérnél már nyoma sincs a kezdeti félénkségnek, teljesen felszabadult, bátran megy mindenkivel ismerkedni. Az autóval történő utazáshoz is elkezdtük szoktatni. Érdekes, hogy magától még nem száll be, a "berakás" ellen tiltakozik, ellenkezik, viszont rájöttünk, hogy ha a gazdi beül az autóba, akkor a pórázon szépen bejön és felugrik a gazdi után a kocsi hátsó ülésére - magától...

Továbbra is nagyon ragaszkodik hozzánk, a késő esti sétáin már szinte végig póráz nélkül visszük ki a környékre, szépen figyel ránk és ha feltűnik valaki más (ember és/vagy kutya)a színtéren, akkor is (bár izgalomba jön) szépen hallgat a nevére és visszajön lábhoz. Abszolút alkalmas már arra, hogy egy szerető, végleges gazdi magához vegye - Tündér kiváló alany ahhoz, hogy szeretetet adjon!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Tündér - gazdát keres
#6HozzászólásElküldve: 2023.03.01. 19:55 
Offline

Csatlakozott: 2018.03.21. 10:49
Hozzászólások: 39
Update: Tündér szépen fejlődik, alakul, emberekhez abszolút barátságosan közelít, már az erdőben is gyakran póráz nélkül visszük, sokszor csak azért tesszük pórázra, hogy nem tudjon másik kutyusokhoz odamenni. Idegenekhez is simán odamegy és örömmel zsebeli be tőlük a simogatást, szerencsére az emberekhez való közelítésének módja is roppant barátságos, így nem is nagyon kap visszautasítást, mindenki örömmel veszi, ha megnyalogatja kicsit.. :)

Ez azt is jelenti, hogy Tündér abszolút fogadóképes és várja a végleges gazdijelöltek jelentkezését és akár személyes látogatását is!

Tündér alapvetően nagyon ragaszkodó, alig mozdul el tőlünk séta közben, de szerencsére mostanában már elkezdett szaglászni is séta közben és egyre figyelmesebb a külvilág ingereire.

Tegnap (02.28) elkezdtük vele a giardia kezelés második fázisát, reméljük, hogy ezzel majd a gyomorfertőzést le is tudjuk hamarosan és végre mehet majd kutyusok közé. Kap immunerősítőt is emellett, így fokozatosan tud erősödni. A két hátsó lábáról levett farkasköröm műtéti nyoma teljesen begyógyult, holnap vesszük le a lábairól az utolsó kötéseket!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Tündér - gazdát keres
#5HozzászólásElküldve: 2023.02.22. 12:12 
Offline

Csatlakozott: 2019.01.28. 21:28
Hozzászólások: 93
Tündér szívesen pózol, igazán jól áll neki a kamera. Úgy gondoltuk ezt megmutatjuk nektek is, íme:

Kép

Kép

Kép

Kép

Ugye milyen cuki??? :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Tündér - gazdát keres
#4HozzászólásElküldve: 2023.02.21. 15:51 
Offline

Csatlakozott: 2018.03.21. 10:49
Hozzászólások: 39
Újabb hírek Tündér kapcsán: a kutyus szépen otthonossá tette már magának az ittlétet, szépen nyílik ki, már hallottuk ugatni is... :) Ma délután voltunk vele varratszedésen, az ivartalanítás és a két farkasköröm levétel nyomai kezdenek szépen elmúlni nála, de azért még kenegetjük egy ideig a sebeket. Az orvosi rendelőben fél órát vártunk kint, ezt végig ülve töltötte el és élvezte a simogatást. Amikor abbahagytam, akkor a fejét a combomra tette és/vagy a mellső mancsával megpöckölt, hogy ne hagyjam abba a simit... :)

A nálunk töltött első hét után egyre inkább szeretne menni kutyusokhoz ismerkedni, de a giardiás kezelés miatt ezt egyelőre még nem enged(het)jük neki. Sétáknál szépen jön mellettünk, a patakparton már több helyen is levesszük a pórázról, mert lehet benne bízni és szinte alig megy el a lábunktól. A napi két sétát örömmel veszi, a köztes időszakban pedig szépen nyugodtan figyel itthon a kanapén.
A vendégeket lelkesen üdvözli, az emberek felé abszolút barátságos.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Tündér - gazdát keres
#3HozzászólásElküldve: 2023.02.14. 12:18 
Offline

Csatlakozott: 2018.03.21. 10:49
Hozzászólások: 39
Új hírek/információk Tündér kapcsán... :)

Az első éjszaka ijedtsége/félelmei után kezdi szépen lassan feltalálni magát nálunk Tündér(ke). Az első napon feltettük őt a kényelmes kanapéra, ami egy csapásra, egyből a "bázisa" lett, amint teheti, egyből megy fel rá, ott jól érzi magát és szépen alszik is rajta egész éjjel. Egyelőre fura még az "étkeztetése", mert tálkából nem eszik szinte semmit, de a mi kezünkből szépen elfogadja a vízzel felpuhított tápot. Rájöttünk viszont, hogy ha kitesszük egy tálcára a kaját, szétterítjük és letesszük mellé a tálcát, akkor arról simán megeszi, főleg akkor ha nem vagyunk bent a szobában és zavartalanul tud táplálkozni.

A sétáltatása az első naptól kezdve rendben van, simán jön velünk a pórázon, nem is kell erővel feszülni, hogy ott maradjon, el nem menne a lábunktól 2-3 méternél messzebb. A giardia miatt egyelőre más kutyákhoz nem engedjük oda, de nem is nagyon akarna odahúzni senkihez, igaz érdeklődően csóvál minden kutyatárs felé. Az első 5 napos giardia kezelése véget ért, reméljük a széklete szépen javul a következő két hétben is - utána pedig a következő 5 napos giardia kúrával búcsút is intünk majd ennek a fertőzésnek.

Tündér nagyon kedves, csendes labika, hölgyekhez kifejezetten szívesen közeledik, a férfiakkal kapcsolatban inkább még egy kicsit behúzza a buksiját, de békésen fogadja a közeledésüket. Az itt töltött ideje 99%-át egyelőre a kanapén tölti, így már 2-3 órákra is simán itthon merjük hagyni a lakásban egyedül és szépen ott is marad, nem kezd el "felfedezni". Most már az is megfigyelhető, hogy ha hazaérünk, akkor nem várja meg, hogy bejöjjünk hozzá a szobába, hanem kíváncsi lesz és kijön megnézni, hogy ki jött haza.... :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Tündér - gazdát keres
#2HozzászólásElküldve: 2023.02.10. 11:47 
Offline

Csatlakozott: 2018.03.21. 10:49
Hozzászólások: 39
Tündér kutyus ma délelőtt költözött hozzánk Újpestre (Budapest IV. kerület), ideiglenes otthonát (kertes családi ház) pedig el is kezdte felfedezni. Az előzetes infók alapján valóban félénk kutyus, általában behúzza fülét-farkát, de a jószándékú közeledésre reagál és csóvál, békés típusnak tűnik...
Az RR orvosi csapata által megkezdett kezeléseit természetesen folytatjuk ideglenes befogadóként is és próbáljuk őt segíteni, hogy kiteljesedhessen benne az igazi labrador. Az érkezés követő fél órával már teljesen megnyugodott, elfeküdt az oldalára és szuszogott. A teljes pihenés (relax) azért még odébb, de elég gyorsan bizalmába fogadott a kutyus.
További részletek folyamatosan...


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Tündér
#1HozzászólásElküldve: 2023.02.08. 19:48 
Offline

Csatlakozott: 2009.03.25. 10:31
Hozzászólások: 36221
Tündér kb. 7-8 éves labrador retriever szuka, aki Karcag utcáit rótta és került állatvédők által befogásra.
Kistermetű, félénk, szemmel láthatóan több alom kölyke lehetett. Szívférgességre pozitív és UH lelete alapján is van pár látható féreg a szív üregeiben. Emellett viszont nem köhög, tünetmentes, jól van. Fogai vélhetően az éveken át való elhanyagolás miatt rémesen kopottak.
Átesett az ivartalanításon, Giardia kezelését megkezdtük, most lábadozik, de rövidesen végleges és új, jó gazdát keres.
Tündér félénk, nem sok jót tapasztalt eddig az életben, nevelés, türelem, szeretet kell neki, hogy tovább léphessen.

Köszönjük, ha támogatásoddal hozzá tudsz járulni a tevékenységünkhöz és az árva retrieverek ellátásához.
Számlaszámunk: 10400140-50515653-53521002 (K&H)

Örökbefogadási protokollunk itt olvasható: http://retrieverhelp.hu/orokbefogadas-menete-az-rr-nel/

Tündér képtára

Kép

Kép

_________________
RETRIEVER RESCUE FAJTAMENTŐ EGYESÜLET
1 % a Retriever Fajtamentésért: 18618066-1-11


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 10 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Regisztrált felhasználók: Bing [Bot]


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség