Retriever Rescue

A Retriever Fajtamentés hivatalos fóruma

1% a Retriever Fajtamentésért: 18618066-1-11
Pontos idő: 2021.10.22. 02:24

Időzóna: UTC + 1 óra
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 6 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
#6HozzászólásElküldve: 2021.08.20. 10:20 
Offline

Csatlakozott: 2009.03.25. 10:31
Hozzászólások: 35658
Jeffry tegnap meghalt.

Sok-sok minden történt az életünkben, az életében, amióta velünk volt, március közepe óta...
Mindig is rettegő kutya volt, érkezésekor kéziféket behúzva pörgött és ürített bélsarat a pórázon, közben krokodilként pörögve azon.
Elláttuk, kivizsgáltuk, megkapott mindent. Elkezdtük kezelni a szívférgességét gyógyszeresen. Ezzel egy időben a Tanyára költözhetett, ahol foglalkoztak vele. Viszont az ő félelmeinek ez kevés volt, módszeres foglalkozást, viselkedésterápiát, nyugodt körülményeket kívánt.
Az ott töltött ideje alatt áteset a szívférgesség kezelésén Immiticide-vel, amitől azt reméltük, legalább egy betegségét, egy problémáját kiiktatjuk, ezáltal nagyobb esélye lesz örökbefogadásra. Viszont az Immiticide után 10-12 nappal kórházba került, véres vizelete volt, minden meg lett vizsgálva nála, de semmi okot nem találtak. Végül tüneti kezelésre elmúlt.
A második kör Immiticide után kb 2 héttel hozzám költözött, abban bízva, hogy egy nyugodtabb hely, fókuszált figyelem segít, hogy kibontakozzon... de nem... erről később...
Miután hozzám került, 1 napra újra véres vizelet jelentkezett nála, ahogy korábban. Ezt újra kezeltük tünetileg, s elmúlt.
Foglalkoztunk vele. De... pórázra tenni nem lehetett. A kertbe kivinni nem lehetett. Odakint dolgát végezni nem volt hajlandó. Minden aktivitása annyi volt, hogy a sarokban gubbasztott, és ha senki se volt ott, akkor körbenézett, befalta a kitett kaját, adott esetben lepisilte-lekakilta a teljes nagy szobában, kényelmesen kihelyezett fekhelyét (módszeresen a fekhelyét), és gubbasztott tovább ugyanabban a sarokban. Az elején voltak illúzióim... amikor jött-ment, ismerkedett, bejárta a rendelőt, igaz, annak is egy tetemes része arra irányult, hogy a legsötétebb zugokat és vackokat megtalálja. Így operáltam ki raktárpolc alól, raktársarokból és hasonló meglepő helyekről... Elvette az eledelt.
Aztán újra beteg lett. Egy nap azt láttuk, hogy a körülötte frissen felmosott padlón vércseppek vannak. Friss vércseppek. Körbenéztük, az orra vérzett. Vizsgáltuk, kezeltük. Elmúlt.
Jeffry visszaesett lelkileg. Amit előtte elértünk, azt a kukába dobhattam és kezdhettük elölről. Sőt, sokkal visszaesettebb állapotból, szóval nem is a nulláról, hanem közel minusz egyről.
Erre megint rááldoztunk 2 hetet. Itt már nem csak a Zylkenet és más szorongásoldós, gyógynövényes csodabogyókat kapott, hanem konkrétan xanaxot. Napi 2-3x, 2(-3) szem adagban... Az eredmény semmi. Nem kommunikál, nem áll szóba, nem fejleszthető adott pillanatban és idő alatt. És Jeffry megállás nélkül rettegett. Ha valaki látott már mentális fájdalommal az arcán, a testén, a kifejezéseiben kutyát, akkor azt szorozza meg legalább tízzel és Jeffry abban az állapotban volt. Folyamatosan. (A szoba, amiben szabadon járt-kelt bekamerázott, szóval sokszor néztem rá kamerán át is, hogy egyedül, emberi jelenlét nélkül mit csinál, hogy viselkedik.)
Hétfőn megrendeltem neki egy újabb csodabogyót, a Sileot, ami kifejezetten állatgyógyászati, kifejezetten szorongásra való, a forgalmazó szerint a tanulási folyamatokat is elősegíti, miközben jól oldja a szorongás. Az eredményünk: semmi. Jeffryt ki lehetett rimánkodni a helyéről, majd a váróban (ahol nincs gubbasztós helye), pánikszerűen futkosott felalá, semmire se figyelve, kezét-lábát törve kétségbeesésében.
Mindez a viselkedése... amiről tudtuk, hogy drámai. Amiben egyedül maradtunk, mert nem volt ideiglenes befogadó, aki vállalta volna őt és a rehabilitációjában hetek-hónapok beleáldozásával esetleg segített volna.
Viszont mindeközben újra válságos állapotba került egészségileg. Újra eleredt az orra vére, kitartóbban, erősebben, mint azelőtt. Sokkal rosszabbul is érezte magát, mint a korábbi állapotoknál, természetét, az érintésekhez, állatorvosi beavatkozásokhoz való viszonyát pedig már ismertük az együtt töltött majdnem fél év nyomán. Így nagyon nagyon fájó szívvel végül úgy döntöttünk, nem kínozzuk őt. Nem tartjuk egy olyan világban, ahol csak a betegséggel szembesül, és ahol számára olyan félelmek, veszélyes, stresszes, és minden napon drámainak megélt állapotok vannak.
Jeffry szervileg, testileg, lelkileg is szenvedett. Elengedtük. Elaltattam. És iszonyatosan sajnálom, mert a sors mérhetetlen kegyetlenséggel bánt el vele. :(

_________________
RETRIEVER RESCUE FAJTAMENTŐ EGYESÜLET
1 % a Retriever Fajtamentésért: 18618066-1-11


Vissza a tetejére
 Profil  
 
#5HozzászólásElküldve: 2021.08.09. 17:59 
Offline

Csatlakozott: 2009.03.25. 10:31
Hozzászólások: 35658
Jeffryvel az elmúlt időszak alatt nagyon sok minden történt.
Mivel szívférges volt, átesett a teljes Immiticide kezelésen, amely során speciális gyógyszert adunk neki meghatározott időnként. Mostanra már nem igényel extra kezelést, csak a havonta szükséges Advocate cseppeket. Rövidesen várhatjuk az első negatív szívférgesség eredményét is.
Emellett Jeffry szocializációja kicsit intenzívebben elkezdődött, hogy fejlődjön, bátorodjon. Már a Lelenc Tanyán is sokat foglalkoztak vele a látogatói, rajongói, de most egy nyugodtabb környezet, több emberi kapcsolat, napi foglalkozás igyekszik előrelendíteni a mindennapokban.
Jeffry már igyekszik kapcsolatot teremteni, kijön magától a helyéről, érdeklődik, jön-megy, elfogadja a jutalomfalatokat kézből. Még rögös út áll előtte, de a kezdő lépéseket már megtettük.
Jeffry továbbra is gazdikereső, ha számára türelmes, felelős örökbefogadót találnánk számára, akkor örömmel vennénk jelentkezését.

Kép

Kép

Kép

_________________
RETRIEVER RESCUE FAJTAMENTŐ EGYESÜLET
1 % a Retriever Fajtamentésért: 18618066-1-11


Vissza a tetejére
 Profil  
 
#4HozzászólásElküldve: 2021.04.19. 10:45 
Offline

Csatlakozott: 2017.10.10. 13:49
Hozzászólások: 364
Jeffrynél nincs sok változás, még mindig elég bizonytalan, próbált megsemmisülni, amikor önéntésünk bement hozzá a kennelbe. Amikor nyitva volt az ajtó, kis noszogatással kiszaladt a futtatóba, de tartotta a távolságot. Egylőre nem közelít, mgsimogatni még nem lehet.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
#3HozzászólásElküldve: 2021.04.11. 21:54 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2013.10.11. 11:00
Hozzászólások: 4152
Kép
Jeffrey tegnap
Jeffrey felve merészkedett ki a helyéről, körbejárta a terepet, csekkolta Serenát, aztán felment a pályára, ahol a kellő távolságot tartva járkált megállás nélkül. Kaja nem hatotta meg. Néha kicsit nyafizott hozzá. Aztán egyre többet nyafizott hozzá. Egy pillanatra nem állt meg, hogy legalább egy értelmes képet csináljak róla (a mai topmodell leszek válogatót Serena nyerte, legkevésbé retrieveres arca ellenére :P ). Mikor a pálya ajtaja nyílt, slisszant is vissza a biztonságos kennelébe. A beszámolók alapján sokat fejlődött, szóval bízunk benne, hogy folytatódik nála ez a tendencia és hamarosan már ő is elfogadja a simogatást. ;)

_________________
RETRIEVER RESCUE FAJTAMENTŐ EGYESÜLET
1 % a Retriever Fajtamentésért: 18618066-1-11


Vissza a tetejére
 Profil  
 
#2HozzászólásElküldve: 2021.04.08. 17:50 
Offline

Csatlakozott: 2017.06.06. 17:03
Hozzászólások: 1986
Megvolt Jeffrey szív ultrahangja és mellkas röntgenje. Mindegyik negatív.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Jeffrey - In Memoriam
#1HozzászólásElküldve: 2021.03.27. 19:40 
Offline

Csatlakozott: 2017.06.06. 17:03
Hozzászólások: 1986
Jeffrey 5 éves labrador retriever jellegű kan kutya.

Jeffrey egy borsodi településről érkezett egy üres telekről társaival együtt, a helyi állatvédők közreműködésével.
Ismereteink alapján egy bel-szaporulatban éltek sok más társukkal együtt, természetesen kerti kutyaként.
Mivel a gazda már nem bírta tovább tartani a sokasodó kutya sereget, így sok-sok irányból próbáltak a kutyákon segíteni.
Így hozzánk is több szálon érkezett a hírük és végül az a három kutya került hozzánk gondozásba, akiket félősségük okán nem tudtak befogni.

Jeffrey is extrán félős, pórázt nem ismeri, szocializálása még csak most kezdődik. Nem agresszív.
Ivartalanítása megtörtént.

Szívféreg tesztje pozitív.

Gazdát, ideiglenes befogadót keres.

Számlaszámunk: 10400140-50515653-53521002 (K&H)
Online adományozás: https://adjukossze.hu/kampany/retriever-rescue-fajtamento-egyesulet-1082

Örökbefogadási protokollunk itt olvasható: http://retrieverhelp.hu/orokbefogadas-menete-az-rr-nel/

20/59-333-80 vagy 20/526-2703
info@retrieverhelp.hu

Jeffry képtára

Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 6 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Regisztrált felhasználók: nincs regisztrált felhasználó


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség