Az elmúlt pár nap a csapat részéről elég aktív kutyázással telt... úgy péntek reggeltől Éviéknek, délutántól nekem mást sem sikerült csinálnunk, mint a legújabb kis csapatot rendezgetni, akiknek még nem is értünk a végére.

A pénteki történésekről már sokat írtunk, ami egy újabb körrel, vasárnap folytatódott. Akkor volt időm kivinni az összes kutyát egyesével, kicsit foglalkozni velük, megismerni őket, fotózgatni, stb. Erről a kutyák fórumán írok röviden.
Pénteken és szombaton a három ivaros eb ivartalanítva lett, vasárnap este a négy új kutya megkapta a kombinált és veszettség oltását, így lényegében mindnyájuk, teljesen menetkész.

Röviden összefoglalva megérkezett...
Brandy, a tündérvirágszál:
viewtopic.php?f=5&t=689
JimBeam, a hülyegyerek:
viewtopic.php?f=5&t=688
Tonic, a fenegyerek:
viewtopic.php?f=5&t=686
Royal, a megrettent:
viewtopic.php?f=5&t=687
Hétfőn hármójuk, Brandy, JimBeam és Royal autóba ültek, és elindultunk egy szép hosszú és nem eseménytelen körtúrára, hogy mindenki megérkezzen a neki szánt ideiglenes befogadóhoz. A fenegyerek még a kórházban maradt.
Elsőként Royal szállt ki az M7 bevezető mentén, kicsit vártunk KissMónira, ami idő alatt Royal szokhatta a forgalmas helyeket is, megjegyzem, egész jól vizsgázott, és még pórázon is hajlandó volt jönni.
Mónira várakozva:

Szerencsére Brandyt és JimBeamet sem kellett félteni, feltalálták magukat, gondolom, csak hogy ne unatkozzanak...
Brandy a biztonsági övemet rágta el rövid idő alatt, amíg Jim a melléjük tett kimosásra vagy kidobásra (ezt még akkor nem döntöttem el) cipőimet, amiket hazafele hoztam kezdte szétpakolni.
Ezután elindulhattunk a Megyeri híd felé, ahol Farkas Szilvivel kellett találkozni, hogy Jimet hazavihesse. Heni, azaz a kis autóm kicsit nehezen viselte, hogy 4 zsák táp (+60 kiló), 3 (akkor már csak 2) kutya plusz 60 kiló nyomta a hátulját, és mindezek közben a tikkasztó május végi melegben, a dugóban lépésben kellett araszolni. Ebben a pillanatban az egész helyzetet én is kissé nehezen viseltem... Aztán szerencsére kiértünk a rakpartra (vagy hova is), és végig tudtunk csorogni Szentendréig.
Jimet kitettem, majd irány tovább, Pomáz.
Pomázon „könnyes” búcsút vettem Brandytől, aki azt a részt leszámítva, amikor tönkretette az autómat (és még nem tudom, hány számjegyű kárt okozott benne), valóban egy tündér, bogár, folyamatosan mosolygó, cuki és bájos teremtés. Ő Csillához került, aki már azóta írt róla.

Pomázon volt még egy kis dolgom, ugyanis megérkezett az újabb kis csapatunk.
Mamakutya, 10 darabi kiskutyával.
Őket nézegettük, fogtuk a saját fejünket, vacilláltunk a lehetőségeken és sorsuk alakulásán, és gondolkodtunk, hogy megint mi lettünk a „balekok”, akik felelősséget vállalnak egy ilyen helyes kis családért.
A mamakutya fóruma:
viewtopic.php?f=5&t=692A kicsik fóruma, lányok:
viewtopic.php?f=5&t=693A kicsik fóruma, fiúk:
viewtopic.php?f=5&t=694
Mindezekkel párhuzamosan Rita intézett egy goldenlányt, Zsédát. Ő ivartalanítva, oltva érkezik hozzánk délután.
viewtopic.php?f=5&t=690
Csillával közösen intéztünk egy tetovált, idősebb labi kant, Rogert, ő egyelőre oltást, chipet kapott és vért vettettünk tőle, aminek még nincs eredménye.
viewtopic.php?f=5&t=691
Nos, hát ez azt jelenti, hogy...
- 5 nap alatt 17 kutyát sikerült a gondozásunkba venni.
- Két kutyát már ivartalanítva kaptunk meg.
- Három kutyát már ivartalanítottunk ez idő alatt.
-A hat felnőtt, oltható kutya rendelkezik oltással, chippel, féreghajtóval, spot onnal.
- A mamakutya roborálása folyamatban, eszik, iszik, erősödik, hogy legyen elég teje.
- A kölykök szépek, formásak, tiszták, esznek, isznak.
A már-már „sablonos” ivartalanítunk, oltunk, ideigleneshez adunk, örökbe adunk részen túl, amikre egyébként minden egyes kutyánál csendben és sok péznt kell elköltenünk, kutyánként átlagosan 25-30.000 Ft-os költségekkel számolunk.
Mindezt most még a kölykök felnevelésének költsége is terheli.
- Legalább 8 hetes korukig nálunk kell legyenek, tenyésztő ismerős szerint heti 1 zsák táppal számolhatunk. Én vettem nekik 1 zsák Virbac Baby dog tápot, Gyöngyi/Bonogazdi egy zsák kölyöktápot vett nekünk adományként, amit szintén elvittem nekik. De továbbra is szükségük lesz sok és jó minőségű eledelre. Egy 10-15 kilós jobbféle táp kb. 10.000 Ft-ba kerül.
- Chipet kell kapniuk, féreghajtót kell kapniuk. Ezek talán „kisebb” tételek. Chip van még raktáron /bár azt is megvettük valamikor/, féreghajtóból bébikutyának valót kell venni még.
- 2-2 oltást kell kapnia mindegyiküknek, 1-1 parvot és kombináltat, mielőtt odaadnánk őket. Oltásonként minimum 3000 Ft-tal számolhatunk, így csak ez minimum 60.000 Ft.
- A mamakutyát is oltani, chipezni és ivartalanítani kell, a többi ebhez hasonlóan önmagában ez 25-30.000 Ft lesz.
- A kis család komplett felnevelése tehát becsléseink szerint minimum 150.000-200.000 Ft lesz, ha korrektül akarjuk etetni, féreghajtani, oltani őket, hogy egészséges és szép nagykutyák lehessenek.
- Ezek közben erősen reménykedünk, hogy 8 hetes korukban már mindnyájuknak gazdája lesz.

Összefoglalva hozzávetőleg 300.000-450.000 Ft-os költséget vettünk a nyakunkba az öt nap alatt vállalt 17 kutyával.

Mi ellátjuk őket, amit kell - ahogy eddig is a kutyáink - megkapják, de kérünk mindenkit, ha megteheti, akár csak 500-1000 Ft-os összeggel segítse őket abban, hogy a legvégén retrieverhez méltóan, jó helyre kerülve váljanak boldog és gazdis kutyákká!
Számlaszámunk: 10400140 50515653 53521002
IBAN: HU37 10400140 50515653 53521002
SWIFT kód: OKHBHUHB
Természetesen örömmel veszünk:
- megfelelő tápot, jelen esetben leginkább kölyöktápot
- ha valakinek van megfelelő féreghajtója kölyök kutyáknak (pl. Drontal Puppy)
- kutyapelenka, játékok
- kutyás felszerelések, tányérok
Aki adománytárgyat ajánlana fel, kérjük, írjon az
info@retrieverhelp.hu címre!
Nagyon köszönünk mindennemű segítséget!
Természetesen ezer hála és köszönet mindenkinek, aki az elmúlt időszak logisztikájában segített és lehetővé tette. Szervezésben, szállításban, ideiglenes befogadásban, stb. Ez egy csapatjáték, 17 kutya elhelyezése pedig jó csapatot igényel.