Kedves Jézuska!
Kérlek, amikor a csomagokat készíted a jó gyerekeknek, engem se hagyj ki a listádról! Bár koromat tekintve kutyaévekben már koránt sem vagyok gyerek, de lelkem legmélyén én is örök kölyök vagyok. Ráadásul örök optimista. Biztos figyelted az életem, sorsom tizenévnyi szenvedés után nyáron fordult jobbra, amikor egy rövid láncról, egy rideg, szélfútta kutyaház mellől megmentettek. És csoda történt! Annak ellenére, hogy korom és állapotom miatt nem sok jövőt jósoltak nekem, itt vagyok, élek és virulok! Mit virulok, kipattanok a bundámból boldogságomból! Az előéletem miatt nekem még sosem volt igazi Karácsonyom. És a korom miatt lehet, ez lesz az utolsó. Nem tudhatom. Szóval szeretném, ha mostantól minden további karácsony az életemben csodás és fantasztikus lehetne! Olyan, mint amilyennek az elsőnek és az utolsónak kell lennie! Lehetséges ez? Kérlek, kérlek!
Nos, hát ezek után, e hosszú bevezetőt követően megírnám Neked, mire vágynék. Megkaphatom? Kérlek, csomagold be és küldd el nekem!
Szeretném ha hoznál nekem kutyatápot! Mindenem a hasam, de amióta az éhezés már a múlté, azóta sem tudtam elfelejteni, milyen is az, amikor napról napra korgó gyomorral kell lefeküdni. De ezt soha többet nem szeretném átélni! A senior vagy light tápokat szeretem. A száraz tápokat gond nélkül megeszem, nem válogatok, egy a lényeg, sok legyen belőle.

Kérlek, hozz nekem egy focilabdát, nem baj, ha lyukas, annál könnyebben megfogom! Lehet használt is, bejáratott! Persze más játék is jöhet.
Szeretem a hasam, így szívesen veszem, ha hozol jutalomfalatokat, bármennyit megennék belőle!
Mivel szívférges vagyok, ezért ha van olyan jóakaróm, aki Advocate cseppeket (a legnagyobb méretű) küldene nekem, azt biztosan el tudnám használni! A másik nagy gondom a gerincem, ami már öreg, kötött, néha fájdogál. Erre fájdalomcsillapítót szedek (például Rimady vagy Carprox) és Milgamma kapszulákat, továbbá kapok zöldkagylót, hogy karban legyenek tartva az ízületeim. Bármelyikből lenne porosodó készlet a raktárodban, én tudnám használni!
Tudod Jézuska, én, mint öreg kutya, s beteg kutya sok-sok pénzbe kerültem a pártfogóimnak. A kezdeti kivizsgálás, a sok-sok gyógyszer, és az, hogy attól tartok, engem soha, senki sem akar örökbe fogadni. Ezért ha nincs jobb ötleted, vagy nem tudsz csomagot küldeni, megteheted, hogy a támogatásodat elutalod a Retriever Rescue-nak, Titusz Karácsonya megjegyzéssel. Ebben az esetben abból a pénzből az én gyógyszereimet vásárolják meg. De azt is megteheted, hogy támogatómmá válsz, és akár virtuálisan örökbe fogadsz, rendszeresen hozzájárulva ellátásomhoz. Mit szólsz ehhez?
…és végül, halkan és nagyon félénken kérem… mert attól tartok, ekkora csoda már nem létezhet e világban. Adnál nekem saját, igazi gazdit? Olyat, akinél egyke vagyok, aki mellett mindig ott lehetek egy meleg szobában, akinek csak én vagyok a szeme fénye? Lehetséges ez? Odavarázsolnál egy szerető család karácsonyfája alá idén? Szeretem a gyerekeket, mindenféle embert, mindenféle kutyával és más állattal is jól kijövök, semmi panasz nem lehet rám. Vagy túl nagy kérés lenne?
Köszönöm Neked előre is, és boldog Karácsonyt kívánok Neked!
Titusz