Retriever Rescue

A Retriever Fajtamentés hivatalos fóruma

1% a Retriever Fajtamentésért: 18618066-1-11
Pontos idő: 2022.07.07. 15:14

Időzóna: UTC + 1 óra
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 17 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Denis - gazdát keres
#17HozzászólásElküldve: 2022.07.01. 20:27 
Offline

Csatlakozott: 2019.01.28. 21:28
Hozzászólások: 41
Tegnap volt egy éve, hogy a gondozásunkban került és gazdikereső lett...talán egy év után révbe ér, de semmit se merünk elkiabálni! Drukkoljatok!!!
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Denis - gazdát keres
#16HozzászólásElküldve: 2022.06.19. 13:03 
Offline

Csatlakozott: 2009.03.25. 10:31
Hozzászólások: 35759
Denis rengeteget fejlődik ideiglenes befogadója és pártfogója jóvoltából.
Mindeközben átesett egy rutin állatorvosi vizsgálaton. Kezeltük az előjött hot spotját, ami lassan teljesen gyógyul, megkapta az éves ismétlő oltását, hiszen már egy éve gondozásunkban van és gazdát keres, továbbá ismételtünk neki Giardia és szívférgesség tesztet, amelyek mindegyike negatív lett.
Denis jó kondiban van, szépen sétál, szófogadó, befogadóját és gazdáját imádja, és várja a végleges gazdásodását, hogy révbe érhessen ő is, 1 év után.

_________________
RETRIEVER RESCUE FAJTAMENTŐ EGYESÜLET
1 % a Retriever Fajtamentésért: 18618066-1-11


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Denis - gazdát keres
#15HozzászólásElküldve: 2022.05.26. 10:42 
Offline

Csatlakozott: 2019.01.28. 21:28
Hozzászólások: 41
Denis már majdnem jó kutya, bár nekünk mindig is az volt. ;) Laza pórázon sétál az utcán, a madarak is hidegen hagyják, sőt van pár kerítés mögött ugató kutya, akiket már észre sem vesz. Valósággal kivirult jó hatással van rá, hogy családban élhet és sok szeretetet kap. Jutalomfalatot is szépen veszi el kézből, persze továbbra is imádja a hasát, a nagy sétákat és a véget nem érő játékot. 34 nap múlva 1 éve lesz nálunk....meddig kell még várnia az igazira?

Kép
Kép
Kép
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Denis - gazdát keres
#14HozzászólásElküldve: 2022.05.14. 14:20 
Offline

Csatlakozott: 2017.10.10. 13:49
Hozzászólások: 444
Denis ideiglenes befogadóhoz költözött egy hete! Nagyon boldogok vagyunk! Szerintünk ő is ;)

Az első hírek pozitívak. Denis szépen viselkedik a házban, nem lopkod, nem rág vagy rombol. Sokat sétáltatják, már laza pórázon, de azért ha madarat lát, akkor rámozdul. Olyankor erősen fogni kell.
Aranyos, cuki, hízelgő. Játék közben sajnos még harapdálja a gazdi kezét, az erről leszoktatás folyamatban van.

Várja gazdijelöltek érdeklődését "jó kutya leszek" jeligére.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
#13HozzászólásElküldve: 2022.04.25. 19:51 
Offline

Csatlakozott: 2021.11.08. 17:13
Hozzászólások: 321
Denis és Apolló találkozását videón is megörökítettük (az előző, hosszabb bejegyzéshez tartozó videók)
_________________
RETRIEVER RESCUE FAJTAMENTŐ EGYESÜLET
1 % a Retriever Fajtamentésért: 18618066-1-11


Vissza a tetejére
 Profil  
 
#12HozzászólásElküldve: 2022.04.25. 18:51 
Offline

Csatlakozott: 2021.11.08. 17:13
Hozzászólások: 321
Egyesületünk elnöke, Bagi Fruzsina meglátogatta Denist, alább olvashatjátok az összefoglalóját a találkozásról:

"A mai Tanyás utunk egyik fő célpontja Denis volt. Denisről tudjuk, már majdnem 40 éve, hogy komisz, de ezen szeretnénk csiszolni, és leginkább felmérni azt, mennyire is komisz.
Denis nem egyszerű, azt tudjuk. De igazából nem is bonyolult, csak jól kell hozzáállni és jól meg kéne találni azt a helyet, ahol ő egy gondmentes kutyává válhatna.
Hogy mi a gond vele? A Tanyán az ő nagy aktivitásával ő nem tud mit kezdeni. De valójában más sem, mert sokkal, sokkal nagyobb lenne az igénye annál, mint amit naponta kaphat, sok más kutya mellett. Hogy mi még a gond? Az, hogy az első és legfontosabb, ráadásul a legelső és legkézenfekvőbb dolog, amit csinál, amint kennelből szabadul, hogy őrjöng. Ez nem csoda. Hozzátéve, a kutyák közel fele ezt csinálja, amikor egy kutyákkal ugató kennelsoron kell végigmenni. Ezek után Denis megtanulta, hogy ez a feszültségének levezetésének egy egészen jó módja, így egyre inkább őrjöng. És egyre hülyébbnek adja elő magát. Miközben nem az, de ezzel ássa maga alatt a gödröt és vágja azt a faágat, amin közben ül... Mondjuk azt, hogy hát adjuk örökbe ebből a felállásból... a hogyanis??? Szóval Denis jelenleg kissé önsorsrontó, mert adott helyzetben, az ő képességeivel nem tud jobbat kihozni magából.
A helyzet pórázon is hasonló, de ezen sem nagyon lepődök meg, a póráz látszat bátorságot ad a kutyáknak, és a póráz végén remekül lehet látszatbalhézni, lényegében "következmények nélkül". És a következmény itt nem az, hogy felrúgják (siccc.....), mert az nem érdekli az ilyen kutyát. Hanem a következmény az, hogy ODA kell menni és TÉNYLEG balhéba állni. A pórázon és kerítés mögött acsarkodó kutyák tetemes része egészen pontosan tisztában van azzal, hogy ezt nem hagyják neki és hogy a póráz, kerítés megvédi őket attól, hogy tényleg meg kelljen mutatniuk, hogy ők mekkora nagy Janik és mekkora nagy legények a gáton.
Denis pedig az elmúlt hónapokat azzal töltötte, hogy mindenkivel elhitette, hogy ő mekkora nagy legény a gáton. Én viszont gonosz vagyok. És szkeptikus. És bevallom, örökbe szeretném adni. Bár bevallom, ez nem könnyű az esetében.
Mindenesetre az történt, hogy furmányos tervet eszeltem ki Denisnek, hogy megmutathassa legénységét - hozzátéve, járt nálam és futólag találkozott más kutyákkal, többek közt a már rom állapotban lévő Fortéval is, akit nem akart azonnal megölni. Szóval tervet eszeltem ki neki.
Ez pedig a követező volt:
Végy egy jó kutyát. Legyen stabil, magabiztos, atom barátságos, aki nem áll bele mindenáron konfliktusba. De nem lehet csak úgy elverni sem. Épp van itthon egy ilyenem, APOLLÓ. Így összeengedtem Denissel. Igaz, volt pár tiszteletkör... szájkosárral. De ahogy a videón látjátok, a végére eljutottunk addig, hogy két DOMINÁNS, fiatal, erős, azonos méretű kan kutya futkorászik együtt. Aktívan, labdázik, azaz van szikra a közegben. Van, lenne ok összecsattanni, akár vérre menni. Van egy pont, ahol ez felvetődik Denis fejében, egyben hozzáteszem, a videó teljesen nyers és vágatlan. De némi szóbeli veszekedéssel és az egymásról való letereléssel ez elkerülhető. Aki látott már verekedő kutyát tudja, ennyi nem elég, ha valamelyik tényleg azt akarná, vér folyjon.
Szóval Denis ma jól vizsgázott kezelhetőségből.
De akkor még mindig... mivan Denisszel??? Mit akarunk? Mit lehet?
Denis nem való kezdő kutyásnak. Nagy aktivitása miatt kicsi gyerek mellé nem adnánk jó szívvel. Kajával és labdával is motiválható kicsit, ami odafigyelve és módszeres munkával jól fejleszthető lenne, ami az alapja lenne a nevelésének. Denis sportos gazdát akar. Kutyás rutinnal. Denis EMBERT akar, az EMBERÉT keresi, akire támaszkodhat és aki egyben tudja, hol vannak azok a másodperc töredékek, amikor épp fenéken kell billenteni.
Denis azért leginkább egyedüli kutya lenne, de feltételekkel, kitartó ismerkedéssel a lentiek alapján nem merném azt mondani, kizárt, hogy ne legyen kétkutyás család tagja. Igaz, jobb lenne egyedül.
Denissel a séták, a kezdeti nevelés egészen biztos, hogy eleinte nehéz lenne. Lásd fentebb, hiszen a póráz látszat biztonságot ad, ami által nem kell megmutatni, mekkora legény a gáton, elég 42 foggal pofázni róla. És ezt meg is teszi, ha megteheti. És itt jön be AZ EMBERE, akinek az a dolga, hogy elmagyarázza neki, hogy legény a gáton ő egyedül, mert ő az EMBER, a kutyák pedig nem.
Denis nem feltétlen lenne jó egy városi kutyafuttatóba, mert túl sok infó érné és túl sok kutya, forgatag. Hozzátéve, egy ilyen kutyának az EMBERE megtalálása a legfontosabb, nem a környezet. Mégis, talán a vidéki nagy futások, szabadság, szerelem, amire ő vágyna, de leginkább arra az EMBERÉRE, aki azt látja benne, ami ő maga. Denis, a komisz, aki ennek ellenére nem akar rossz lenni. És még egy kicsit, talán, lehet, hogy reménykedik, hátha neki is lehet gazdája. És remélem, nem hiába reménykedik..."

_________________
RETRIEVER RESCUE FAJTAMENTŐ EGYESÜLET
1 % a Retriever Fajtamentésért: 18618066-1-11


Vissza a tetejére
 Profil  
 
#11HozzászólásElküldve: 2022.04.21. 19:02 
Offline

Csatlakozott: 2017.10.10. 13:49
Hozzászólások: 444
Denis rengeteget fejlődött mióta visszatért a tanyára januárban. Mostmár ezerszer nyugodtabb, mint mikor hozzánk került, tudunk pl vele laza pórázon sétálni, többször figyel ránk. 10 év körüli gyerekekkel már többször sétált gond nélkül, de fiatalabb gyermekek mellé nem adnánk őt nyugodt szívvel. Imád labdázni, sétálni, futni és jutalomfalattal is jól motiválható. Viszonylag nagy mozgásigénye van, de szellemi munkával is lefárasztható. Parancsra ül és fekszik, velünk gyakorolja az állást és azt, hogy hosszabb ideig tudjon koncentrálni.

Nagyon drukkolunk, hogy eljöjjön érte a neki való gazdi, de addig is szeretnénk számára legalább ideiglenes befogadót találni. Denis nem szereti a többi állatot és a kisebb gyerekeket sem, és határozott gazdira vár, aki szívesen foglalkozik vele, és mozgásigényét is ki tudja elégíteni. Ő egy ragaszkodó kutya is tud lenni, de szeret főnökösködni, még a gazdival is, ha az hagyja ;)

Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
#10HozzászólásElküldve: 2022.01.10. 17:45 
Offline

Csatlakozott: 2021.11.08. 17:13
Hozzászólások: 321
Sajnos Denis ismét gazdát keres: korábbi örökbefogadója nem bírt vele :-( Így ez a fiatal, energikus, makk egészséges kutya olyan otthont keres, ahol nem élnek gyermekek és egyedüli állatként élhetne boldogan, de szabályok között, olyan emberek mellett, akik el is várják tőle a fegyelmet, a felállított szabályok betartását. Ő az a kutya, akinél kis túlzással ragaszkodni fogunk a kutyaiskolához.

Biztosak vagyunk benne, hogy valahol él az a gazdi, akinek Denisre van szüksége és viszont!

_________________
RETRIEVER RESCUE FAJTAMENTŐ EGYESÜLET
1 % a Retriever Fajtamentésért: 18618066-1-11


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Denis
#9HozzászólásElküldve: 2021.12.05. 17:39 
Offline

Csatlakozott: 2021.11.08. 17:13
Hozzászólások: 321
Denis gazdisodott :-)

_________________
RETRIEVER RESCUE FAJTAMENTŐ EGYESÜLET
1 % a Retriever Fajtamentésért: 18618066-1-11


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Denis - van gazdajelöltje
#8HozzászólásElküldve: 2021.11.26. 11:06 
Offline

Csatlakozott: 2021.11.08. 17:13
Hozzászólások: 321
Kiderült, hogy ha nem extra finomságokkal (értsd virsli, halas juti) akarjuk jutalmazni Denist, akkor az összes ujjunk biztonságban van, így ő háztartási keksszel tökéletesen motiválható :-)

Kép

Kép

Kép

_________________
RETRIEVER RESCUE FAJTAMENTŐ EGYESÜLET
1 % a Retriever Fajtamentésért: 18618066-1-11


Vissza a tetejére
 Profil  
 
#7HozzászólásElküldve: 2021.10.27. 17:17 
Offline

Csatlakozott: 2019.01.28. 21:28
Hozzászólások: 41
Igyekszem Denissel minél többet sétálni, foglalkozni találkozásaink alkalmával. Annyira tud örülni nekem, hogy kb 5 perc mire rácsatolom a pórázt. Olyan mint egy szikár, izmos Gumimaci, aki túl sok gumibogyó szörpöt ivott :D ....ezt nagyon cukin elő tudja adni. Kutyákkal és cicákkal nem túl kedves, de ezen családi környezetben, egy jó trénerrel lehetne dolgozni és minden bizonnyal javítani is! Annyira jó lenne, ha nem kellene tovább várnia, sportos és jó agyú kutya...többre lenne hivatott, mint a kenneles lét és a napi kétszeri séta. Múltkor labdáztunk, amit nagyon élvezett! :) Tessenek beleszeretni!

Kép

Kép

Kép

Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
#6HozzászólásElküldve: 2021.10.21. 19:10 
Offline

Csatlakozott: 2017.10.10. 13:49
Hozzászólások: 444
Denis csaknem 4 hónapja van nálunk. 4 hosszú hónapja lakik kennelben, sétál naponta kétszer, kap finomságokat, ha úgy adódik. No meg persze simogatást, mert senki kutyája, egy gazdikereső árva, és hát igazán ráfér a szeretgetés.
Ez Denis, a jó felépítésű, tanítható, bár kissé hebrencs kutya. Denis egyáltalán nem buta, vannak ugyan hibái, de kinek nincsenek. Egy sportos, határozott gazdi mellett, aki tud rá energiát szánni, kiváló társsá válhat.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
#5HozzászólásElküldve: 2021.09.29. 11:38 
Offline

Csatlakozott: 2017.10.10. 13:49
Hozzászólások: 444
Denisről egyre több minden kiderül, lehet, hogy nem is Denis a komisz ;)
Szépen fejlődik, a sokkal több foglalkozás meghozza a gyümölcsét. Megtudtuk róla azt is, hogy nem azért borítja ki a vizét, mert dili, hanem mert imád fürdeni. Amikor a kannából öntik neki a vizet bebujik alá. :D
Nagyon vágyik egy olyan gazdira, aki sokat tud vele lenni, sok figyelmet szentel neki, és tanítja, neveli.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
#4HozzászólásElküldve: 2021.08.24. 17:29 
Offline

Csatlakozott: 2019.01.28. 21:28
Hozzászólások: 41
Denis, a tapasztalataink alapján, sajnos kifejezetten rosszul viseli a kenneles életet. Pörög, ugat, ugrál, vizet borogat, csipked...minden létező dolgot elkövet, hogy a kétlábúak figyelme rá irányuljon, nehéz ezt látni nekünk. Múltkor labdáztam vele, persze csak pórázon és huzakodtuk dummyval ez nagyon tetszett neki, bár a figyelme ekkor is könnyen elterelődött, pl ha egy másik kutya tűnt fel a távolban. Labdát látva sokkal inkább koncentrál, mint kajára. Az ül vezényszóra minden körülmények között vigyázba vágja magát...mikor előtte a fejünk magasságáig ugrált, ez elég kontrasztos tud lenni. Valójában bátran kijelenthetjük, hogy a ideiglenes befogadót kereső kutyáink közül Denisnek lenne a legnagyobb szüksége a családban való életre! Egy következetes nevelést alkalmazó, aktív gazdira lenne szüksége egy olyan családban, ahol nem él gyermek és másik kutya. Szívből remélem, hogy ezt mielőbb megtaláljuk számára.... tényleg nagy szüksége lenne rá.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
#3HozzászólásElküldve: 2021.08.08. 21:59 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2013.10.11. 11:00
Hozzászólások: 4178
Pörög ezerrel, menne mindenfelé, csinálna egyszerre ezer dolgot. Különösebb gond nélkül bebújt Nóri lábai közé, tekerte magát be bármerre a pórázzal, leste a másik kutyát, mindent. Nem egy bújós, simogatásra vágyó kutya, inkább rohanna át mindenen. És mindenkin. Igazi tökös, energiabomba gazdát szeretne, ahol nincs másik kutya és nincs kisgyerek a családban. Ellenben van sport, futás, labdázás, ahol tényleg menni kell és csinálni minden túlgondolás nélkül. Ő tényleg sportra termett, nem ölbe. :)
Kép

Kép

Kép

_________________
RETRIEVER RESCUE FAJTAMENTŐ EGYESÜLET
1 % a Retriever Fajtamentésért: 18618066-1-11


Vissza a tetejére
 Profil  
 
#2HozzászólásElküldve: 2021.08.03. 21:04 
Offline

Csatlakozott: 2017.10.10. 13:49
Hozzászólások: 444
Denis pattog, ugrál és megállás nélkül rohangál. Fiatal kutya, rengeteg energiával, és ezt ki is fejezi. Kiderült róla, hogy nagyon labdás, olyannyira, hogy ha van labda, az jobban érdekli, mint bármi más.
Más kutyákkal való viszonyát még rendezni kell, egyelőre elég agresszíven közelíti meg a többieket.
Sétaltatni tempósan lehet, eléggé húz még.
Energikus, határozott gazdát keres.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Denis - gazdát keres
#1HozzászólásElküldve: 2021.07.04. 18:17 
Offline

Csatlakozott: 2017.06.06. 17:03
Hozzászólások: 1980
Denis 3 éves labrador jellegű kan kutya.

Békés környékén találták, így előélete nem ismert.

Jelenleg elég vékonyka, mindössze 22 kg.
Energikus, nevelést igénylő kutya.
Mindenkire ráveti magát érdeklődéssel, amit finomítani szükséges, nem rossz indulattal, inkább nevelés hiányával állunk szemben.

A jutalomfalat nagyon érdekli, de szépen elvenni még nem tanulta meg, viszont röptében is ügyesen elkapja azt.
Figyelmén még dolgozni kell, pórázon húz.

Egyébként jó kiállású, sportos alkat. Aktív gazdajelöltek előnyben.

Szívféreg, Giardia, mikrofilária negatív.
Kapott kombinált oltást, veszettség elleni oltását hamarosan rendezzük.
Ivartalanítva lett.

Gazdát, ideiglenes befogadót egyaránt keres.

Számlaszámunk: 10400140-50515653-53521002 (K&H)
Online adományozás: https://adjukossze.hu/kampany/retriever-rescue-fajtamento-egyesulet-1082

Örökbefogadási protokollunk itt olvasható: http://retrieverhelp.hu/orokbefogadas-menete-az-rr-nel/


Denis képtára

Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 17 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Regisztrált felhasználók: nincs regisztrált felhasználó


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség