188 láb, 63 szív, 1 büszkeség, 1 cél!

Ahogy eddig minden alkalommal, idén sem hagyhattuk ki a 2018. április 28-án Piliscséven megrendezett Hard Dog Race Base extrém akadálypályás futóversenyt. A Rettenthetetlen Retrieverek ismét megküzdöttek a rekkenő hőséggel, a 16 akadállyal és a 6 kilométeres távval igazán extrém terepen.

Idén 5 csapatunk és 2 egyéni versenyzőnk állt rajthoz, hogy bizonyítson magának, hogy feszegesse a határait és mindeközben egyetlen nemes cél lebegjen a szeme előtt: a gazdátlan retrieverek sorsa. Saját és gazdikereső retrieverekkel (és tiszteletbeli retrieverekkel) hatalmas összhangban kúsztunk, másztunk, futottunk, cipekedtünk, ugráltunk és sárban csúsztunk. Mindamellett, hogy egy nemes cél vezérelt minket, borzasztóan élveztük is, hogy kiszabadulva a hétköznapokból – olykor bolondot csinálva magunkból – kutyázhattunk egy jót.

Négylábú versenyzőink különösen kitettek magukért. Voltak olyanok az indulóink között, akiknél benne volt a pakliban, hogy egy akadályt sem mernek majd bevenni. De nem. Ők is átléptek saját határaikon és sokszor mi magunk sem hittük, hogy mi mindent megtesznek azért az egy közös célért. Persze, voltak akadályok, amik egyelőre túl nagy kihívást jelentettek, de igazából az a néhány büntető guggolás a mi erőnlétünk javára vált. Egyik négylábú versenyzőnk olyan lelkes és elkötelezett volt, hogy két külön futamban is a célba vezette egy-egy csapattagunkat (ezért a címben a trükkös matek).

Egyik csapatunk, a Retriever Rohamosztag a dobogó harmadik fokáig küzdötte fel magát az Önzetlen Nyelvlógatás bajnokságában, melyet a rendezők az állatvédelemmel foglalkozó nonprofit szervezetek számára hirdettek meg. Itt is gratulálunk nekik még egyszer!

És persze gratulálunk mindenkinek, aki idejét, erejét és ruháját nem sajnálva vetette bele magát a versenybe és ezzel együtt a sárba! Köszönjük, hogy velünk küzdöttetek!
Köszönjük mindenkinek, aki támogatta a Retriever Rescue Fajtamentő Egyesületet! Köszönjük, hogy szurkoltatok és izgultatok értünk!

Várunk Benneteket a következő Hard Dog Race-re is, egész biztos, hogy ott a helyünk!

X