Megéri ez a sok szenvedés?

Kérdezhetitek… Ennyi műtét, ennyi fájdalom, ennyi kellemetlenség, megpróbáltatás, vajon jó ez a kutyának? Vajon ha el tudná mondani emberi nyelven, mit mondana? Bár nem emberi szavakkal, de a szemeivel, a cselekedeteivel Armanda azt mondja, megéri, mert ő élni akar.

 

Története hosszú, régóta nyomon követhetitek.

Először 2013-ban került a gondozásunkba ez a csodaszép labrador retriever, és rövid időn belül megtalálta álomcsaládját. De az álom rémálommá vált. Tavaly év végén Armanda elcsavargott, komoly baleset érte, és addigi örökbefogadó gazdája szemrebbenés nélkül lemondott a beteg, sérült, gondoskodást igénylő kutyáról. A szívünk szakadt meg érte, és természetesen nem volt kérdés, hogy újra gondozásunkba kerül.

A leletek elég kétségbeejtőek voltak. Kificamodott a könyöke és a csípője, eltört a csánkja. Lényegében járásképtelenné vált, iszonyatos fájdalmakkal. A törések és ficamok mellett csánkján, bokája belső oldalán hatalmas, lezúzott seb éktelenkedett, amely folyamatos ellátást igényelt.

Armanda még decemberben több műtéten és egy hónapos intenzív kórházi kezelésen, ellátáson esett át. Sebeit folyamatosan kötözni kellett, lábában egy külső rögzítő fém éktelenkedett. Így költözhetett ideiglenes befogadójához, akinél a napi rendszerességű kötözés, sebellátás folytatódott. Hamarosan kikerültek a külső rögzítők, és vártuk a gyógyulást, eredménytelenül. Hiába kezelés, tornáztatás, fizioterápia, hiába minden ellátás. Újabb kontrollok következtek és Armandának újabb operáción kellett átesnie. Ennek oka, hogy csánkjánál a csontosodás sajnos leállt, nem rögzültek a csontvégek, nem stabilizálódott a lába és ezért nem tudta használni. Ezért vállából egy csontdarabot ültettek át a csánk területére, mely egy belső implantátum lemezzel került stabil rögzítésre. Viszont ezen a területen a bőr olyan feszes és kevés, hogy a seb fedése sem volt lehetséges, így jelenleg teljesen nyílt sérülés van Armanda lábán. Ebben az állapotban költözött vissza ideiglenes befogadójához, ahol naponta kötözni kell még mindig. Minden nap antibiotikumot, gyógyszert, fájdalomcsillapítót szed.

Armanda a rengeteg, most már lassan 5 hónapja tartó megpróbáltatásai ellenére egy rendkívül életvidám, boldog, szerethető és kedves kutya. Minden orvosi beavatkozást, kötözést türelemmel, megértéssel, és együttműködően tűr, ugyanis meg akar gyógyulni. Ezt akarjuk mi is és hisszük, hogy egy ilyen csodálatos kutya megérdemli azt a sok energiát, amit rááldozunk. Hisszük, hogy az orvosi kezelések és azok költségei nem hiábavalók, és Armandának meg kell gyógyulnia!

 

Ebben szeretnénk a segítségedet kérni! Segíts egy kis agyagi hozzájárulással, néhány forinttal vagy euróval, hogy Armanda újra négy lábon szaladgálhasson! Ami Neked egy mozijegy ára, az neki egy kötözésnyi kötszer lehet. Ami Neked egy fagyi ára, az a napi etetését vagy gyógyszereit fedezheti. Ezek csak apróságok. De ezekből az apróságokból tudnánk kifizetni az állatorvosi ellátását is. A fotóinkon láthatod a vele végzett mindennapi munkánkat, vizsgálatait, és bájos mosolyát, amivel Armanda azt mondja, neki SZÜKSÉGE van RÁD! Segíts Te is, hogy meggyógyulhasson!


Számlaszámunk:

10400140-50515653-53521002 (K&H)

Online adományozás:

 

Kérjük a megjegyzés rovatban tüntessétek fel, hogy az adomány Armanda részére történt!
Köszönjük!

X